Πληροφορήθημεν από Τουρκίας ότι πραγματοποιήθη τη περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες (ή στο Βερολίνο;), τριμερής συνάντησις διπλωματικών εκπροσώπων Ελλάδος, Γερμανίας και της γείτονος χώρα , με σκοπό την «επαναλειτουργία διαύλων επικοινωνίας» μεταξύ των δύο «συμμάχων χωρών» που βρίσκονται  σχεδόν επί 50ετία «στα μαχαίρια»

όχι βεβαίως εξ αιτίας του Ελληνισμού, που η «συμμαχία» τόσον έχει βλάψει (Πογκρόμ 1955, εισβολή και κατοχή Κύπρου , απώλεια Ιμίων) όσον από συνεχείς εκφοβισμούς (bulling) υπό των Τούρκων.

Υπό άλλας συνθήκας, η συνάντησις αυτή θα εστερείτο σημασίας. Συνηθίζονται τέτοιες επαφές μεταξύ των εθνικών εκπροσώπων στο ΝΑΤΟ αλλ’ η πρόσφατος, υπό την επήρειαν των βιτριολικών δηλώσεων απάντων των Τούρκων επισήμων, περιττεύουν καθ’ όσον μεταφέρουν λανθασμένο μήνυμα διεθνώς.

Κατ’ αρχάς, όταν σε υβρίζουν όπως κάνουν συστηματικώς οι γείτονες στους Έλληνες, είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπείς ακόμη και οι χαιρετισμοί στους διαδρόμους της Νατοϊκής συνάξεως.

Δεύτερον, όταν ολόκληρος ο Ελληνικός στόλος ευρίσκεται επί ποδός πολέμου στα πέλαγα της Μεσογείου και του Ινδικού ωκεανού, δια να προστατεύσει την διεθνή ναυσιπλοΐα  από τις πειρατείες των συγχρόνων …Αγαρηνών, όταν τα Ελληνικά υδάτινα σύνορα  παραβιάζονται από φουρνιές λαθρομεταναστών που ξαποστέλλουν οι πασάδες της Αγκύρας και όταν οι αεροπόροι μας διακινδυνεύουν την ζωή των κατά τις αναχαιτίσεις των Τουρκικών F-16, «διπλωματικές επαφές» εν παραβύστω είναι τουλάχιστον ύποπτες.

Υπό την επιφάνεια των μεγαλοστομιών, κάποιος κοροϊδεύει τα Ελληνικά ναυτάκια στο Αιγαίον, τους συνοριοφύλακες στον ΄Εβρο και τους Ικάρους μας στους αιθέρες του Αιγαίου. Το οποίον, σημειωτέον, παραβιάζουν οι Τούρκοι κατά ρητήν απαγόρευσιν της συνθήκης της Λωζάννης του 1923.

Τρίτον, η παρουσία μεσολαβητών στην συνάντηση φανερώνει άσκηση πιέσεως επί της Ελληνικής κυβερνήσεως εκ μέρους των. Τι άλλο νόημα έχει η συμμετοχή εκπροσώπου του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που δεν φημίζεται άλλωστε για ουδετερότητα στην Τουρκοελληνική διένεξη,  παρά πίεση επί της Ελλάδος να καταπιεί τις απειλές και προσβολές του Ερντογάν και να θέσει την ουρά υπό τα σκέλη, δεχομένη συνέχιση της απαραδέκτου αυτής καταστάσεως, έως ότου υποστεί ένα νέον «τετελεσμενο» τύπου Ιμίων.

Η εθνική αξιοπρέπεια αλλά και η πράγματι κόπωσις της Ελλάδος μετά από όσα υπέφερε με τους Γερμανούς, δεν θέλει τις διαμεσολαβήσεις των αλλά μόνο επιβεβαίωσιν των κανόνων καλής γειτονίας που βεβαίως δεν προσφέρει η Τουρκία. Προ πάσης επαφής με τους Ούνους πρέπει να σταματήσουν οι προσβολές των.

Ο Ερντογάν επιχειρεί να σύρει τον Κυρ.Μητσοτάκη στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και να ζητήσει την παραίτησή του από τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελλάδος. Αλλά δεν τού βγαίνει ακόμη και αν χρονοτριβεί προς τα εκεί. Απλώς θα χάσει τις εκλογές παρά τις δικαστικές διώξεις των πολιτικών του αντιπάλων. Ο Μητσοτάκης εξάλλου ευρίσκεται στο στόχαστρο των Ελλήνων εκλογέων από τα σφάλματα της εσωτερικής πολιτικής.

Κάνουν λάθος συνεπώς, οι άσπονδοι «φίλοι» μας της Βίχελμ Στράσσε όταν επιμένουν σε «διαύλους επικοινωνίας» με τους Τουρκαλάδες, αν προηγουμένως δεν τους σταματήσουν να προσβάλουν τον Ελληνικό λαό. Αρκετά, έως εδώ και μη παρέκει! Νέο 1955 δεν επαναλαμβάνεται χωρίς σοβαρές συνέπειες επί της πολιτικής σταθερότητος στην Ελλάδα.

Οι ανά την Ευρώπη συγγενείς των Τούρκων, δεν δέχονται ούτε «μύγα στο σπαθί τους» από πολεμίους και συμπαθείς μήτε την παραμικρά νύξη περί του αμαρτωλού παρελθόντος, που μετέβαλαν την Ευρώπη  ενεργειακό εξάρτημα της Ρωσσίας.

Για «διαύλους επικοινωνίας», οι Γερμανοί είναι τελευταίοι που πρέπει να ομιλούν όταν η επί 16  συναπτά έτη έως το 2022 η τότε καγκελάριος‘ Αγγελα Μέρκελ δεν αντελήφθη τον κίνδυνο του ενεργειακού βορείου αγωγού ΦΑ του Πούτιν. Αντιθέτως, η δύσπιστος Ελλάς ουδέποτε έπεσε στην Ρωσσική παγίδα αλλά κατασκεύασε τον Αλγερινό δίαυλο φυσικού αερίου της Ρεβυνθούσας και έτσι σήμερα είναι αυτάρκης.

Όπως είπε ο Μίκαελ Τζέϋ Χάγιες «οι ερασιτέχνες ασχολούνται με απόλυτες αξίες ενώ οι επαγγελματίες  διαπραγματεύονται με τις πιθανότητες». Οι΄Ελληνες δεν θα ενδώσουν στις Τουρκογερμανικές κουτοπονηριές.