Continental: Κατασκεύασε Τάπητα σε Γήπεδο Μπάσκετ στη Γερμανία από Ανακυκλωμένα Ελαστικά

Continental: Κατασκεύασε Τάπητα σε Γήπεδο Μπάσκετ στη Γερμανία από Ανακυκλωμένα Ελαστικά
energia.gr
Παρ, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 08:43

Από τις πίστες στην καλαθοσφαίριση! Ένα νέο γήπεδο μπάσκετ, στο Ανόβερο, εγκαινίασε πρόσφατα η Continental, με σύνθημα «μετατρέποντας τα ελαστικά σε χώρους ζωής». Δεν πρόκειται, φυσικά, για ένα συνηθισμένο γήπεδο, αφού ο τάπητάς του έχει κατασκευαστεί από 200 ανακυκλωμένα αγωνιστικά ελαστικά, που προέρχονται από τους αγώνες ηλεκτρικών SUV, Extreme E, στους οποίους η Continental είναι κύριος χορηγός.

Ο Δήμαρχος του Ανόβερου, Belit Onay (δεξιά στη φωτό), καλωσόρισε με χαρά αυτό το είδος βιώσιμης κίνησης στην πόλη. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Continental και όλους όσους συμμετείχαν για αυτό το νέο γήπεδο μπάσκετ, που δημιουργεί έναν νέο χώρο για παιδιά και νέους και φέρνει μαζί τον αθλητισμό και τη βιωσιμότητα στην ίδια συζήτηση», είπε.

Τα ελαστικά με τα οποία φτιάχτηκε το γήπεδο, χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες στη Σαουδική Αραβία, στη Γροιλανδία και στη Σενεγάλη. Τώρα, με τη μορφή ενός γηπέδου μπάσκετ, βοηθούν τους νέους να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό. Με αυτό τον τρόπο τα ελαστικά, μετά το τέλος της αγωνιστικής τους καριέρας, αποκτούν μια δεύτερη ζωή.