Απλοποιούνται οι διαδικασίες που αφορούν στους όρους σύνδεσης με το δίκτυο για απλά φωτοβολταϊκά συστήματα και φωτοβολταϊκά με μπαταρίες, ισχύος μέχρι 10 κιλοβάτ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει νέα απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, η οποία δημοσιεύθηκε χθες σε Φ.Ε.Κ.

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα που τίθενται σε εφαρμογή, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα πρέπει να ενημερώνει τον Διαχειριστή του ηλεκτρικού δικτύου όπως και των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) για την πρόθεσή του να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σύστημα, κάνοντας χρήση του πληροφοριακού συστήματος που ετοιμάζει σχετικά, ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η διαδικασία προβλέπει ότι ο ενδιαφερόμενος θα συμπληρώνει όλα τα προσωπικά του στοιχεία καθώς και του υπεύθυνου μηχανικού (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email), καθώς και τον αριθμό της παροχής στην οποία πρόκειται να συνδεθεί ο  σταθμός και δεν θα απαιτείται μεταξύ άλλων, η βεβαίωση δικηγόρου που θα τεκμηριώνει τη χρήση του χώρου.

Μετά, αφού ταυτοποιηθεί ο αριθμός παροχής με το Α.Φ.Μ., θα υποβάλλονται τα στοιχεία και η θέση στην οποία θα εγκατασταθεί ο σταθμός, καθώς και το αποδεικτικό πληρωμής του τέλους σύνδεσης, που ανέρχεται σε 370 ευρώ.