O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας χθες στον Σκάι και στον Γιώργο Αυτιά με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών τόνισε ότι « Βρισκόμαστε στην τραγική κατάσταση του πόνου, της θλίψης, της οργής της ελληνικής κοινωνίας γι’ αυτή την τεράστια τραγωδία που συνέβη. Δεν υπάρχουν λόγια για τους ανθρώπους που έφυγαν, για τους ανθρώπους που θρηνούν τα παιδιά τους, τους συγγενείς τους. Ο κόσμος εξοργίζεται και λέει «πως είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει αυτό και να μην υπάρχει ένας τρόπος τελευταία στιγμή να σωθεί;». 

 

«Η δικαιοσύνη και η αλήθεια είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν, στους δικούς τους. Τίποτα και κανείς δεν θα μπει εμπόδιο στο να γίνει η διερεύνηση σε όλο το βάθος και όπως πρέπει σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, της Επιτροπής αλλά ταυτόχρονα και στο επίπεδο της Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

«Η Επιτροπή θα πάρει τον χρόνο που αυτή θα κρίνει ότι πρέπει για να βγάλει τα συμπεράσματά της. Κυρίως το έργο της είναι να δει τα συστημικά προβλήματα. Πώς θα έπρεπε να είναι από την αρχή για να μην φτάσουμε μέχρι εδώ που φτάσαμε, γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Όλα αυτά θα τα πει η Επιτροπή. Πώς λειτουργούσε συστημικά μέσα ο ΟΣΕ που φτάσαμε σε ένα σημείο ένας άνθρωπος, που δεν θα έπρεπε ενδεχομένως να είναι εκεί που είναι, να βρέθηκε μόνος του την μοιραία περίοδο, αν η εκπαίδευση που γίνεται είναι επαρκής. Όλα θα τα ψάξει. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε εδώ είναι να δηλητηριάζουμε ακόμη περισσότερο και να διχάζουμε τον κόσμο», είπε.

«Τον έδιωχνε από τη σύσκεψη»

Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών ξεκαθάρισε ότι αυτό τούτη την ώρα «είναι εκτός τόπου και χρόνου», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την προκύρηξή τους αργότερα, ίσως και το καλοκαίρι. 

«Όποιος έκανε νύξη στον Πρωθυπουργό αυτές τις μέρες ''πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τις εκλογές'', τον έδιωχνε από τη σύσκεψη. Η οποιαδήποτε νύξη που γινόταν στον Πρωθυπουργό για αυτό το θέμα, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η Πολιτεία ψάχνει να ταυτοποιήσει τους νεκρούς, έπρεπε την ίδια στιγμή που εξελισσόταν αυτή η τραγωδία να στηθεί μια επιχείρηση να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι, να μάθουν οι άνθρωποι για τους συγγενείς τους, να στηριχθούν οι τραυματίες, να ξεκινήσει αμέσως όλη η προσπάθεια για να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή την τραγωδία. Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόταν ο Πρωθυπουργός αυτές τις μέρες ή και μέχρι και σήμερα, είναι σενάρια πολιτικού-εκλογικού χρόνου και οτιδήποτε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.