Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Mytilineos στα 30 ευρώ (από τα 26 ευρώ προηγουμένως), επαναλαμβάνοντας τη σύσταση "αγορά”, προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της. Όπως αναφέρει η Citi, η τιμή της μετοχής της Mytilineos έχει σχεδόν διπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός που εγείρει το ερώτημα "τι ακολουθεί”. Επιχειρώντας να απαντήσει, η Citi παραθέτει τρεις σημαντικούς καταλύτες

που μπορούν να οδηγήσουν σε έως και 50% αύξηση στα "συγκρίσιμα κέρδη” της εταιρείας φέτος, σε σύγκριση με πέρυσι, δίνοντας ώθηση και στη μετοχή.

Πρώτον, η δραστηριότητα αλουμινίου. Η υψηλή ορατότητα όσον αφορά τα περιθώρια στη δραστηριότητα αλουμινίου το 2023 οφείλεται στο σταθερό κόστος ενέργειας, ενώ είναι πιθανόν να αυξηθούν σημαντικά σε σχέση με πέρυσι και οι τιμές. Η Citi ότι η εκτίμησή της για EBITDA 360 εκατ. ευρώ υποδηλώνει άνοδο περίπου 30%, ενώ και οι συντηρητικές παραδοχές για τη δραστηριότητα αλουμίνας θα μπορούσε να αποτελέσουν καταλύτη ανόδου.

Δεύτερον, η θέση σε λειτουργία του της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου το α΄ τρίμηνο του 2023 και η επακόλουθη αύξηση της παραγωγής είναι πιθανό να ενισχύσει τον όγκο ισχύος του ομίλου. Η Citi αναμένεται συντηρητικό ρυθμό αύξησης, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να επιτυγχάνεται πιθανόν το 2024, διατηρώντας έτσι το στόρι για τον ρυθμό αύξησης των κερδών. Προσθέτει ότι οι υψηλότερες τιμές των εκπομπών ρύπων συνεχίσουν να στηρίζουν την επέκταση του τομέα ενέργειας.

Τρίτον, ο τομέας της ηλιακής ενέργειας είναι πιθανό να εμφανίσει επιταχυνόμενη ανάπτυξη το 2023, που θα μπορούσε να φτάσει το 1 GW.

Σύμφωνα με τη Citi, η μετοχή της Mytilineos διαπραγματεύεται με discount άνω του 25%, ήτοι με πολλαπλασιαστή 4,7 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023 έναντι του μακροπρόθεσμου μέσου όρου περίπου 6 φορών.

Η Citi αναμένεται ότι τα EBITDA του ομίλου θα ανέλθουν στα 898 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 823 εκατ. ευρώ πέρυσι, και θα σκαρφαλώσουν περαιτέρω, στα 955 εκατ. ευρώ το 2024.

capital.gr