Η ακάματος δραστηριότης της υπουργού Πολιτισμού δεν άφησε χωρίς φροντίδα την ανατολική πλευρά της Ακροπόλεως – αυτή που βλέπει τον Υμηττό. Η κίνηση των επισκεπτών του Ιερού Βράχου επιμηκύνεται στην περιοχή του πρώην μουσείου της Ακροπόλεως που πρόκειται ν’ ανοίξει και θα στερεωθεί το Μυκηναϊκό τείχος,  μπροστά από το Ιερό του Πανδίωνα. Εν τούτοις, η ασφάλεια της Ακροπόλεως προέχει μετά

τις πρόσφατες «στρατηγικές πυρκαγιές» στην Νέα Αγχίαλο, την 111 Πτέρυγα Μάχης και στην Ρόδο. Ο επόμενος στόχος των δολιοφθορέων θα είναι ένα πολυσύχναστο κέντρο τουριστών, όπως η Ακρόπολη των Αθηνών που δέχεται 20-25.000 επισκέπτες ημερησίως.

Αν και ο αριθμός δεν είναι αδικαιολόγητος για την μοναδικότητα του μνημείου, η ταυτόχρονη ροή των περιηγητών, με άνοδο και κάθοδο μ ό ν ο ν απ’ τα Προπύλαια προκαλεί ανησυχία . Σε περίπτωση πανικού από επίθεση πολλοί επισκέπτες θα καταπατηθούν ή θα γκρεμισθούν από τις σκάλες της Πομπής των Παναθηναίων.

Έτσι, χρειάζεται αφ’ ενός η διακριτική παρουσία φρουράς «κομάντος» που να μπορέσουν να επέμβουν σε περίπτωση επιθέσεως στο κοινό και να εξουδετερώσουν τους δολοφόνους, αφ’ ετέρου να υπάρξει άλλη έξοδος διαφυγής του κοινού που θα μπορούσε να ισχύσει και για την ομαλή πορεία των περιηγητών στον Ιερό Βράχο αλλά «μονής  κατευθύνσεως».

Ως τέτοια προτείνουμε στην διαβούλευση που ήδη άρχισε για το ανατολικό τμήμα της Ακρόπολης, την εκσκαφή μέσα από το παλαιό μουσείο της - τώρα που διαθέτει ολοκληρωμένο «Μουσείο Ακροπόλεως» στη νότια πλευρά του μνημείου (προϋποτιθεμένης της κατεδαφίσεως της έμπροσθεν πολυκατοικίας) -  εις τρόπον ώστε να εξέρχονται οι επισκέπτες κάτω από το Μυκηναϊκό τείχος, με κατεύθυνση είτε προς τον «Περίπατο» των αρχαίων Αθηναίων (που πρέπει ν’ αναδειχθεί και πάλι) ή στην οδό Θέσπιδος, προς το Σύνταγμα ή προς τον σταθμό Μετρό Μακρυγιάννη .

Αυτό θα επιτρέψει την αποσυμφόρηση της δυτικής πλευράς της Ακροπόλεως και θα διασφαλίσει μία νέα αθέατη έξοδο των επισκεπτών χωρίς να τους επιβαρύνει. Αντιθέτως.

Προέχει όμως η ασφάλεια όπως εφαρμόζεται στο Κάστρο του Εδιμβούργου(Castle Rock)  όπου κατοικούσαν οι βασιλείς κι οι βασίλισσες της Σκωτίας και σήμερα κατακλύζεται από επισκέπτες , οι οποίοι κινούνται σε διακριτές κατευθύνσεις εισόδου – εξόδου.