Πέρασαν απαρατήρητα  από τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του απροβλέπτου αποτελέσματος των «αυτοδιοικητικών» εκλογών, δύο γεγονότα: Αφ’ ενός ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχώρισε την θέση του έναντι της Νέας Δημοκρατίας, υπονοήσας ότι η κυβέρνηση δεν «γειούται» επί της Ελλάδος, αφ’ ετέρου ότι η αποχή των ψηφοφόρων στο δεύτερο «γύρο» των δημαρχιακών και περιφερειακών αρχαιρεσιών έφθασε το 67% - ρεκόρ

που αν δεν ενεγράφη στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ πάντως δεν διέφυγε της προσοχής του πρακτορείου Μπλούμπεργκ και της  μελλοντικής «πιστοληπτικής βαθμίδας» της χώρας

Απαρρησίαστος ο Κυριάκος δεν ενεθυμήθη ότι με δική του απόφαση επανδρώθηκε η «επιτελική κυβέρνηση» που για να τη διασώσει αναγκάστηκε ο ίδιος να περιβληθεί όλων των εξουσιών του εκτελεστικού βραχίωνος του κράτους, όταν η χώρα εκαίγετο από άκρου εις άκρον και η Θεσσαλία επνίγετο από τον Πηνειό ποταμό. Ο ίδιος, με έπαρση επεδίωκε να πάρει η ΝΔ και τις 13 περιφέρειες στις εκλογές με τους επίλεκτους της κομματικής καμαρίλας κι ανταυτού  κέρδισε μόνον τις μισές κι αυτές με την κυβερνητική υποστήριξη και την προσωπική παρουσία του σε κάθε Νομό.

Συνεπώς αντί να κατηγορεί τους «συνεργάτες» του, ας μέμφεται εαυτόν για τις επιλογές του ιδίως στις τρεις δημαρχίες που έχασαν οι εκλεκτοί του από την οργή του λαού κι όχι του Θεού.

Αλλού όμως είναι η εξαφανισθείσα «είδηση»: Η κόπωση του Κυριάκου από το κάρο της εξουσίας που μόνος αφέθη να  τραβά, εγένετο αισθητή το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ατημέλητος και αξύριστος , αυτός που πάντοτε εφρόντιζε την εμφάνιση του, παρουσιάσθη συγχυσμένος και προβληματισμένος για το εξαγόμενο της κάλπης. Δεν του συμπαρεστάθη ούτε ο ΄Αδωνις, αυτή την φορά και οι λαλίστατοι εκπρόσωποι της ΝΔ κατάπιαν την γλώσσα τους. Μήπως λοιπόν, ο Κυριάκος ετοιμάζεται να αποχωρήσει; Μία καλή θέση τον περιμένει στις Βρυξέλλες, όπου θα νιώθει ανετότερα αντί να αντιμετωπίζει «αντιπάλους» σαν τον κ. Μπέο, επανεκλεγέντα δήμαρχο Βόλου.

Η πρωτοφανής αποχή είναι το άλλο δράμα όλων των κομμάτων. Η κόπωση των ψηφοφόρων δεν ήταν αποτέλεσμα των δύο γύρων των εκλογών αλλά διεφάνει από τον πρώτο γύρο που μαζί με άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια ξεπέρασε το 50%. Εκφράζει την απογοήτευση των πολιτών απ’ την πενιχρά απόδοση του δημοκρατικού πολιτεύματος όπου «δρυός πεσούσης, πας ανήρ, γυνή και ΛΑΟΤΚΙ ξυλεύεται».

Καταστατικώς, η αποχή  δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν από το εκλογοδικείον αλλά τι θα είχε να αντειπεί ο συμβολικός τοπικός άρχων εις ένστασιν πολίτου ότι «δεν αντιπροσωπεύετε κύριε δήμαρχε, παρά μόνο το 33% των δημοτών»! Με ποία νομιμοποίηση, η εσχάτη μειοψηφία θα λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν το 67% των δημοτών κι είναι αυτό «δημοκρατικό»;

Τέλος αναμένει την εκδίκαση της εφέσεως του, ο καταδικασθείς πρωτοδίκως Ηλίας Κασιδιάρης και εφ’ όσον αθωωθεί θα παρακαθίσει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, υπενθυμίζων δια της εκκωφαντικής παρουσίας του ότι ο νέος δήμαρχος εψηφίσθη κι από τους οπαδούς του.

Ταύτα από τα παραλειπόμενα…