Η Cadeler έχει συνάψει χρηματοδοτική διευκόλυνση πράσινου δανείου χωρίς εξασφάλιση με την HSBC για να χρηματοδοτήσει τα έργα της, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των νεότευκτων πλοίων κατηγορίας Χ και κατηγορίας F και την αναβάθμιση των υφιστάμενων πλοίων κατηγορίας ''Ο'' με νέους γερανούς. Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει μη δεσμευμένη επιλογή έως 50 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cadeler Mikkel Gleerup δήλωσε: «Με τη στρατηγική θέση της Cadeler στην αγορά, είμαστε σε καλή θέση να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες παγκόσμιες απαιτήσεις και να εκτελέσουμε τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα έργα υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων».
Η επικεφαλής της παγκόσμιας τραπεζικής Asia Pacific στην HSBC Christina Ma πρόσθεσε: «Αυτό το πράσινο δάνειο αναδεικνύει την ικανότητα της HSBC να οργανώνει εξατομικευμένες λύσεις για τους πελάτες.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Cadeler ως Μοναδικός Εντεταλμένος Επικεφαλής Διακανονιστής, Συντονιστής Πράσινου Δανείου και Πράκτορας Διευκόλυνσης."