Η Shell Αντιμετωπίζει Απομειώσεις Ύψους έως και $4,5 δισ., αλλά Εμπορικά το Φ. Αέριο Βελτιώνεται

Η Shell Αντιμετωπίζει Απομειώσεις Ύψους έως και $4,5 δισ., αλλά Εμπορικά το Φ. Αέριο Βελτιώνεται
energia.gr
Δευ, 8 Ιανουαρίου 2024 - 13:19

Η Shell δήλωσε ότι είδε τα κέρδη από την εμπορική της δραστηριότητα φυσικού αερίου να αυξάνονται κατά το τελευταίο τρίμηνο, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αδυναμία του κλάδου χημικών προϊόντων της.  Αυτό συνέβη καθώς η εταιρεία επισήμανε ότι αντιμετωπίζει έως και 4,5 δισ., δολάρια ΗΠΑ σε δαπάνες απομείωσης για το τελευταίο τρίμηνο.

 

Αυτό οφείλεται εν μέρει σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον κόμβο διύλισης και χημικών της Σιγκαπούρης, τον οποίο η εταιρεία επιδιώκει να πουλήσει.

Τη Δευτέρα, η Shell ανακοίνωσε στους μετόχους της ότι οι συναλλαγές φυσικού αερίου για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 αναμένεται να ήταν "σημαντικά υψηλότερες" από το τρίτο τρίμηνο, λόγω των εποχικών μεταβολών στην αγορά.

Προέβλεψε παραγωγή μεταξύ 880 και 920 kboe/d (χιλιάδων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα) στο ολοκληρωμένο τμήμα φυσικού αερίου.

Η παραγωγή στον τομέα upstream της εταιρείας, που περιλαμβάνει την εξόρυξη πετρελαίου, προβλέπεται να κυμανθεί μεταξύ 1.830 και 1.930 kboe/d κατά το τρίμηνο.

Η Shell δήλωσε ότι αναμένει κέρδη 200 εκατ. δολαρίων από τις δραστηριότητες των κοινοπραξιών στον κλάδο upstream, αλλά δήλωσε ότι αυτό θα αντισταθμιστεί από τις διαγραφές ερευνητικών πηγών.

Εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι η επιχείρηση χημικών προϊόντων και προϊόντων της θα έχει καταγράψει προσαρμοσμένη ζημία κερδών για το τρίμηνο.

Οι συναλλαγές με χημικά και προϊόντα ήταν "σημαντικά χαμηλότερες" σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.