Η RWE Δημιουργεί Ομάδα Εξυπηρέτησης για τα Υπεράκτια Αιολικά της σε Ην. Βασίλειο και Γερμανία

Η RWE Δημιουργεί Ομάδα Εξυπηρέτησης για τα Υπεράκτια Αιολικά της σε Ην. Βασίλειο και Γερμανία
energia.gr
Τρι, 27 Φεβρουαρίου 2024 - 18:49

Η RWE δημιουργεί μια ειδική ομάδα εξυπηρέτησης για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει σήμερα πέντε έργα σε λειτουργία. Για τον σκοπό αυτό, ο κατασκευαστής υπέγραψε τριετή συμφωνία με την Global Wind Services για την παροχή μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων επικεφαλής και τεχνικών, καθώς και σύμβαση 18 μηνών με την Rem Offshore για ένα σκάφος εξυπηρέτησης λειτουργίας (SOV).

Η ομάδα, η οποία θα αποτελείται αρχικά από 30 άτομα, θα εξασφαλίσει νέες, μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας και θα έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς θα αυξάνεται ο διεθνής στόλος υπεράκτιων αιολικών της RWE. Η εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών συστημάτων με έδρα τη Γερμανία στοχεύει να τριπλασιάσει την παγκόσμια υπεράκτια αιολική δυναμικότητά της από 3,3 GW σήμερα σε 10 GW έως το 2030.

Αναμένεται ότι το νεοσύστατο μοντέλο υπηρεσιών θα δημιουργήσει 70 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης σε διάστημα τριών ετών, συμπεριλαμβανομένων μαθητευόμενων τεχνιτών αιολικής ενέργειας και τοποθετήσεων πτυχιούχων, σύμφωνα με την RWE.

Η νέα ομάδα υπηρεσιών στόλου θα συνεργάζεται με τις υφιστάμενες ομάδες λειτουργίας και συντήρησης της RWE για να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες των ανεμογεννητριών θα εκτελούνται αποτελεσματικά και με τα υψηλότερα πρότυπα, αναφέρει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο της σύμβασης με την Rem Offshore, η RWE θα ναυλώσει το πλοίο εξυπηρέτησης λειτουργίας (SOV) Rem Wind για την υποστήριξη των εργασιών. Το SOV της Rem Offshore είναι η δεύτερη νέα κατασκευή που σχεδιάστηκε από τη Vard και είναι το αδελφό σκάφος του Rem Power που θα αναπτυχθεί στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Sofia της RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο.