Το πετρέλαιο υποχώρησε μετά από τέσσερα συνεχόμενα εβδομαδιαία κέρδη, ακόμη και καθώς οι έμποροι παρακολουθούσαν τις διπλές απειλές για την παραγωγή αργού από έναν τυφώνα στις ΗΠΑ και τις πυρκαγιές στον Καναδά. Το Brent υποχώρησε προς τα 86 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο άνω του 8% στο σερί κερδών από τις αρχές Ιουνίου,

ενώ το West Texas Intermediate ήταν γύρω στα 83 δολάρια. O τυφώνας Beryl, θα συνεχίσει να ενισχύεται καθώς πλησιάζει τις ακτές του Τέξας, με τις πετρελαϊκές εταιρείες να προσαρμόζουν τις εργασίες τους. Οι πυρκαγιές στην Αλμπέρτα απειλούν επίσης την προσφορά.

Ενώ ο Beryl "θέτει σε κίνδυνο κάποια υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, η ανησυχία όταν η καταιγίδα φτάσει στην ξηρά είναι ο πιθανός αντίκτυπος που θα μπορούσε να έχει στις υποδομές των διυλιστηρίων", δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV στη Σιγκαπούρη. "Οποιαδήποτε παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας των διυλιστηρίων θα ήταν πτωτική για το αργό πετρέλαιο και ανοδική για τα διυλισμένα προϊόντα".

Το πετρέλαιο άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι προσδοκίες για υψηλότερη ζήτηση και χαμηλότερα αποθέματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ώθησαν τις τιμές προς τα πάνω. Αν και το ράλι αντιμετώπισε κάποια αντίσταση από τις ενδείξεις αδυναμίας στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού, οι ευρύτερες προσδοκίες της αγοράς για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων βοήθησαν να ενισχυθούν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευμάτων. Οι διαχειριστές κεφαλαίων αύξησαν τις καθαρές θέσεις τους στο Brent για τέταρτη εβδομάδα.

Παρά την ενδοσυνεδριακή κίνηση προς τα κάτω, οι ευρέως παρακολουθούμενες μετρήσεις εξακολουθούν να δείχνουν μια σταθερή αγορά. Το prompt spread του Brent - η διαφορά μεταξύ των δύο πλησιέστερων συμβολαίων του - ήταν 87 σεντς το βαρέλι σε backwardation, ένα ανοδικό μοτίβο. Ήταν λιγότερο από το μισό πριν από ένα μήνα.

Οι έμποροι αναμένουν μια σειρά από εκθέσεις αυτή την εβδομάδα που θα ρίξουν φως στα παγκόσμια ισοζύγια αργού. Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών - ο οποίος έχει περιορίσει την παραγωγή για να ενισχύσει τις τιμές - παραδίδει τις μηνιαίες προοπτικές του, όπως και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας. Επιπλέον, θα υπάρξει μια ενημέρωση από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν ψηφίστηκε ως πρόεδρος του Ιράν, επιδιώκοντας την επανέναρξη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ για μια πυρηνική συμφωνία-ορόσημο. Αλλού, το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία είδε τον αριστερό συνασπισμό να κερδίζει, απειλώντας με πολιτικό αδιέξοδο, ενώ στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι πιέσεις να εγκαταλείψει ο Τζο Μπάιντεν την κούρσα για την προεδρία.