Το πετρέλαιο κινηθηκε ανοδικά για δεύτερη ημέρα καθώς ενδείξεις αυξανόμενης ζήτησης και τόνος κινδύνου στις ευρύτερες αγορές συνδυάστηκαν για να ενισχύσουν το κλίμα. Το Brent, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς του αργού πετρελαίου ανέβηκε στα 86 δολάρια το βαρέλι, αφού σημείωσε άνοδο 0,5% την Τετάρτη, με το West Texas Intermediate να πλησιάζει τα 83 δολάρια. Τα αποθέματα σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ 

μειώθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με τους δείκτες κατανάλωσης καυσίμου αεροσκαφών και βενζίνης να αυξάνονται καθώς συνεχίζεται η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος.

Η άνοδος του πετρελαίου ήρθε καθώς οι παγκόσμιες μετοχές σημείωσαν ράλι, με τις αμερικανικές μετοχές σε νέο υψηλό εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα την Πέμπτη που ενδέχεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες των επενδυτών για μειώσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Το αργό έχει σημειώσει ράλι φέτος, υποστηριζόμενο από τις περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ+, αν και οι σχετικά χαμηλές κινήσεις προκάλεσαν τη μείωση της αστάθειας στα χαμηλά έξι ετών αυτόν τον μήνα. Ενώ ορισμένα μέλη του καρτέλ συνεχίζουν να αντλούν πάνω από τα συμφωνηθέντα όρια, ο βασικός παραγωγός Ρωσία έκανε αισθητές μειώσεις τον Ιούνιο.

«Η μείωση των αποθεμάτων ήταν αντανάκλαση της ισχυρής ζήτησης το καλοκαίρι, που προέρχεται εν μέρει από την άνοδο των αεροπορικών ταξιδιών» και αυτό οδηγεί τις τιμές προς το παρόν, δήλωσε ο Charu Chanana, υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς της Saxo Capital Markets Pte. Ενώ οι ελπίδες για μια επικείμενη στροφή της Fed τροφοδοτούσαν επίσης την αισιοδοξία, πολλά εξακολουθούσαν να εξαρτώνται από την κατάσταση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, όπως έχει επισημάνει ο Πάουελ, είπε.

Τα χρονικά διαστήματα που παρακολουθούνται ευρέως δείχνουν σημάδια υποκείμενης ισχύος. Το χάσμα μεταξύ των δύο πλησιέστερων συμβολαίων Brent, ή της άμεσης διαφοράς, ήταν 88 σεντς το βαρέλι σε μια ανοδική δομή, με το συμβόλαιο του πρώτου μήνα σε premium σε σχέση με τον επόμενο μήνα. Αυτό συγκρίνεται με τα 38 σεντς πριν από ένα μήνα.

Οι έμποροι θα εκτιμήσουν ένα μηνιαίο στιγμιότυπο της αγοράς από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) αργότερα σήμερα Πέμπτη για την αξιολόγηση των παγκόσμιων ισοζυγίων αργού σε αυτό το εξάμηνο του έτους.