Το πετρέλαιο κινήθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τη Δευτέρα ξεκίνησε και η Τρίτη Ολομέλεια της Κίνας. Το Brent διαπραγματευόταν κοντά στα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI βρισκόταν πάνω από τα 82, καθώς η επίθεση κατά του πρώην προέδρου έφερε

περισσότερη αβεβαιότητα στην προεκλογική κούρσα των ΗΠΑ. Το δολάριο κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα, καθιστώντας τα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου, που τιμολογούνται εκτός νομίσματος, ακριβότερα για τους περισσότερους αγοραστές.

Το πετρέλαιο παραμένει σταθερά υψηλότερα για το έτος, υποβοηθούμενο από τους περιορισμούς της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και την ισχυρότερη ζήτηση καυσίμων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο. Η Τρίτη Ολομέλεια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος αυτή την εβδομάδα, η οποία θα καθορίσει τις ευρύτερες οικονομικές και πολιτικές προτεραιότητες της χώρας, θα παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Η Κίνα

Η όρεξη της Κίνας για πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένου του αργού, έχει συρρικνωθεί τους πρώτους έξι μήνες του έτους, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση. Η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας υποχώρησε στο χειρότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε τριμήνων. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η επιβράδυνση της Κίνας θα επιβαρύνει πιθανότατα την αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου.

"Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο βλέπουμε ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ, και αυτή η ισχύς επιβαρύνει το πετρέλαιο", δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV. "Επιπλέον, η αγορά αρχίζει επίσης να συνειδητοποιεί ότι η κινεζική ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε κάλλιστα να απογοητεύσει φέτος".

Ακόμα κι έτσι, τα χρονικά διαστήματα σηματοδοτούν ισχυρή βραχυπρόθεσμη ζήτηση, καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο πλησιέστερων συμβολαίων του Brent παρέμεινε σε μια ανοδική, backwardated δομή, με το πλησιέστερο συμβόλαιο να έχει πριμ έναντι του συμβολαίου με μεταγενέστερη ημερομηνία. Στα 95 σεντς το βαρέλι, είναι σχεδόν διπλάσιο από ό,τι ήταν πριν από ένα μήνα.