Επιτέλους να Ξυπνήσουμε: Την Ελληνική ΑΟΖ Παραβίασε στην Κάσο η Τουρκία… Για Πόσο θα Συνεχίζεται ο «Ωραίος Διάλογος» του Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν;

Επιτέλους να Ξυπνήσουμε: Την Ελληνική ΑΟΖ Παραβίασε στην Κάσο η Τουρκία… Για Πόσο θα Συνεχίζεται ο «Ωραίος Διάλογος» του Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν;
του Καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη - Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες
Τετ, 24 Ιουλίου 2024 - 10:48

Η Τουρκία παραβίασε χθες την ελληνική ΑΟΖ νότια των νήσων της Κάσου και της Καρπάθου και η ελληνική κυβέρνηση κοιμάται. Διαβάστε την ντροπιαστική απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης:

«Το ιταλικό πλοίο Levoli Relume πραγματοποιεί έρευνα για την πόντιση υποβρυχίων καλωδίων πλησίον της Κάσου. Η ανάπτυξη πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή, σε συνέχεια πλεύσης του ερευνητικού πλοίου σε διεθνή ύδατα, είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη και ελληνικών πολεμικών πλοίων. Λαμβάνουν χώρα οι δέουσες συνεννοήσεις ενόψει ολοκλήρωσης της έρευνας βάσει του υφιστάμενου προγραμματισμού».

Η Άγκυρα με πρόσχημα την παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας (δεν μιλάει ποτέ για ΑΟΖ) ανάπτυξε πολεμικά πλοία στην θαλάσσια περιοχή της Κάσου και Καρπάθου στην περιοχή που πλέει το Ιταλικό ερευνητικό πλοίο εκτός χωρικών μας υδάτων. Δηλαδή, εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Κοιτάξτε την αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Ανακοίνωσε ότι μονάδες του πολεμικού μας ναυτικού έχουν αναπτυχθεί στην θαλάσσια περιοχή της Κάσου για να αντιμετωπίσουν τα πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία, τονίζοντας ότι βρίσκονται εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ο κύριος Δένδιας, ξεχνάει να μας πεί ότι αφού τα τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται εκτός των χωρικών μας υδάτων, βρίσκονται εντός της ελληνικής ΑΟΖ και το πολεμικό μας ναυτικό απλώς χαζεύει τα τουρκικά πολεμικά πλοία να κάνουν βόλτα στην ΑΟΖ του Αιγαίου μας!

 
  • Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Οι Τούρκοι, για δεκαετίες τώρα, δημοσιεύουν τους παράνομους χάρτες τους και εμείς έχουμε δημοσιεύσει ένα χάρτη τον αποκαλούμενο Χάρτη Μανιάτη το 2011! Οι παρακάτω χάρτες δείχνουν την αξία τους.

Μόνο η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κατάλαβε την παραβίαση της ΑΟΖ μας δημοσιεύοντας τον επόμενο χάρτη.

Χάρτης από την εφημερίδα Καθημερινή

Ο επόμενος χάρτης δείχνει την Συμφωνία τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου 2020.



Ο επόμενος χάρτης δείχνει ξεκάθαρα ότι το Ιταλικό ερευνητικό πλοίο βρίσκεται και πέραν τον ελληνικών χωρικών υδάτων άρα βρίσκεται και μέσα στην οριοθετημένη ΑΟΖ μας με την Αίγυπτο.

 
 
 



Ο επόμενος χάρτης δείχνει, για μια άλλη φορά, ότι τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας βρίσκονται εντός της ελληνικής ΑΟΖ διότι η Κρήτη, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Ρόδος είναι μέρη της οριοθετημένη μας ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Πηγή: Τηλεόραση ΣΚΑΪ 23 Ιουλίου 2024


Βέβαια, εδώ βλέπουμε πόσο μόνοι μας είμαστε. Όταν η Κίνα παραβιάζει την ΑΟΖ των Φιλιππίνων άμεσα επεμβαίνουν, κάνοντας έντονες διαμαρτυρίες προς την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα μου πείτε γιατί να απαιτήσουμε υποστήριξη από τους υποτιθέμενους συμμάχους μας όταν εμείς οι ίδιοι, πάσχοντας από φοβικό σύνδρομο, δεν αντιδρούμε στις παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τον ωραίο «διάλογο» με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη αντί να σκέπτεται πως θα αντιδράσει εάν τον επόμενο Ιανουάριο βρίσκεται στον Λευκό Οίκο ο φιλότουρκος Ντόναλντ Τραμπ.