Ην. Βασίλειο: Η Πρώτη Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Χερσαία Αιολική Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: Η Πρώτη Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Χερσαία Αιολική Ενέργεια
energia.gr
Δευ, 5 Αυγούστου 2024 - 09:51

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Δράσης για τη Βιομηχανία Χερσαίας Αιολικής Ενέργειας. Η ειδική ομάδα έχει συσταθεί για να προσδιορίσει και στη συνέχεια να υλοποιήσει τις δράσεις που απαιτούνται για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της χερσαίας αιολικής ενέργειας έως το 2030 και πέραν αυτού.

 

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο υπουργός Ενέργειας Ed Miliband και ο διευθύνων σύμβουλος της EDF Renewables για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία Matthieu Hue.
Ο Hue δήλωσε: "Η χερσαία αιολική ενέργεια διαδραματίζει ήδη ζωτικό ρόλο στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μία από τις πιο αποδοτικές μορφές νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να απελευθερωθεί πλήρως το δυναμικό της. Φέρνοντας σε επαφή τη βιομηχανία και την κυβέρνηση, η ειδική ομάδα εργασίας επικεντρώνεται στη δημιουργία πρακτικών λύσεων για την υπέρβαση των εμποδίων ώστε να επιταχύνουμε το ταξίδι μας προς την επίτευξη του καθαρού μηδενός. Ας πιάσουμε λοιπόν δουλειά".

Η Gillian Noble, διευθύνουσα σύμβουλος ανάπτυξης της ScottishPower Renewables, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση, πρόσθεσε: "Ήταν υπέροχο να βλέπουμε τόσο θετική δέσμευση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη βιομηχανία για την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού της χερσαίας αιολικής ενέργειας.

"Η επιτυχία μας στην κατασκευή χερσαίων αιολικών πάρκων δείχνει τη διαφορά που μπορεί να κάνει αυτό - από θέσεις εργασίας, επενδύσεις και ευκαιρίες στην αλυσίδα εφοδιασμού μέχρι καθαρή, πράσινη ενεργειακή ασφάλεια και δεκάδες εκατομμύρια σε κοινοτικά οφέλη.

"Ήμασταν πάντα υπέρμαχοι της χερσαίας αιολικής ενέργειας και χαιρετίζουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε στον οδικό χάρτη που θα της δώσει νέα πνοή".

Η Ομάδα Δράσης συγκεντρώνει βασικούς οργανισμούς από την κυβέρνηση, τη βιομηχανία, τις ρυθμιστικές αρχές και άλλους σχετικούς φορείς για να προωθήσει τις αυξήσεις της χερσαίας αιολικής ενέργειας που απαιτούνται για την επίτευξη των φιλοδοξιών ανάπτυξης για το 2030.

Οι στόχοι της ομάδας είναι να ξεκλειδώσει τα εμπόδια στην ανάπτυξη που αντιμετωπίζουν οι φορείς ανάπτυξης χερσαίας αιολικής ενέργειας, να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα, να καταγράψει τα οφέλη και να δεσμευτεί για δράση.