Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πολεμικής επιχείρησης του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, και της ευρύτερης αντιπαράθεσης του με το Ιράν είναι ραγδαίες και δύσκολα μπορεί κάποιος να τις παρακολουθήσει. Η εβδομάδα που πέρασε χαρακτηρίστηκε από σειρά δραματικών γεγονότων που είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσουν

το γεωπολιτικό κλίμα το επόμενο διάστημα όχι μόνο στην Μέση Ανατολή αλλά και διεθνώς.

Οι σχεδόν ταυτόχρονες δολοφονίες του Ισμαήλ Χανίγιε, πολιτικού αρχηγού της Χαμάς κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Τεχεράνη, και η προηγηθείσα του Φούαντ Σούκρ, στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο σηματοδοτούν περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης Μπέντζαμιν Νετανιάχου η οποία φαίνεται να αποζητά διεύρυνση της κρίσης με άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ και των άλλων του συμμάχων, κυρίως της Γαλλίας και του Ηνωμ. Βασιλείου. 
Εξ άλλου την περασμένη Πέμπτη (1/8) ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε ότι ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, ο εγκέφαλος των επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023,περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης της 13ης Ιουλίου στη Χανς Γιούνις στην Γάζα.

*Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη Σχόλιο εδώ