Η Siemens Gamesa κατέγραψε ζημίες ύψους 463 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, λόγω των συνεχιζόμενων δαπανών που σχετίζονται με θέματα ποιότητας στη χερσαία αιολική ενέργεια.

Το έλλειμμα, το οποίο ήταν μικρότερο από τη ζημία των 2,6 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, οφείλεται επίσης στην "αύξηση του κόστους και τις προκλήσεις εκκίνησης" στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

"Επιπλέον, τα κέρδη του πρόσφατου τριμήνου επηρεάστηκαν αρνητικά λόγω της συνήθους ετήσιας επικαιροποίησης των στατιστικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση του συνόλου του στόλου των ανεμογεννητριών. Οι αλλαγές στις εκτιμήσεις για νέες, υφιστάμενες και πιθανές συμφωνίες με πελάτες σε μεγάλα έργα είχαν αντισταθμιστικό αποτέλεσμα", ανέφερε η εταιρεία.
Τα έσοδα για το τρίμηνο ήταν 2,6 δισ. ευρώ, από λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ, ωστόσο οι παραγγελίες μειώθηκαν στα 665 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 91% από 7,4 δισ. ευρώ.

"Όπως αναμενόταν, οι παραγγελίες ήταν έντονα μειωμένες σε σύγκριση με το ισχυρό τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι χερσαίες παραγγελίες συνέχισαν να επηρεάζονται από την προσωρινή διακοπή των δραστηριοτήτων πωλήσεων για τις τουρμπίνες 4.X και 5.X", ανέφερε η εταιρεία.

"Επιπλέον, οι υπεράκτιες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ανέφεραν εξαιρετικές μεγάλες παραγγελίες κατά το προηγούμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης μιας μοναδικής υπεράκτιας παραγγελίας αξίας 2,3 δισ. ευρώ".

Συνολικά, η μητρική Siemens Energy κατέγραψε κέρδη προ ειδικών στοιχείων ύψους 69 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 41 εκατ. ευρώ πέρυσι.

"Τα κέρδη προ ειδικών στοιχείων και το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους βελτιώθηκαν κατακόρυφα, καθώς το τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχε επηρεαστεί σημαντικά από τη ζημία της Siemens Gamesa", ανέφερε η εταιρεία.

Translated with DeepL.com (free version)