Τα τελευταία δύο χρόνια, η αμερικανική βιομηχανία καθαρής ενέργειας έχει ανακοινώσει 500 δισ. δολάρια σε νέες επενδύσεις, αποκαλύπτει μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την Αμερικανική Ένωση Καθαρής Ενέργειας (ACP). Η έκθεση της ACP για το 2024 Clean Energy Investing in America διαπίστωσε ότι η βιομηχανία ηγείται μιας μεταποιητικής αναγέννησης,

με σχέδια να χτίσει ή να επεκτείνει πάνω από 160 εγχώρια εργοστάσια μαζί με ανακοινώσεις για περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας στη μεταποίηση σε εθνικό επίπεδο.

«Αυτές οι ιστορικές επενδύσεις παρέχουν μια ισχυρή κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ACP Jason Grumet.

«Καθώς η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια συνεχίζει να αυξάνεται, η καθαρή ενέργεια ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και προωθεί μια νέα εποχή για την αμερικανική κατασκευή.

«Ενώ η πρόσφατη πρόοδος δεν είναι τίποτα λιγότερο από αξιοσημείωτη, η ικανότητά μας να αναπτύξουμε νέα χωρητικότητα με επαρκή ταχύτητα και κλίμακα απαιτεί δραματικές βελτιώσεις απόδοσης στη λήψη αποφάσεων σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο.

«Η ΑΚΕ ενθαρρύνεται από την πρόσφατη δικομματική πρόοδο να αντιμετωπίσει τα εμπόδια στον εκσυγχρονισμό της ενεργειακής οικονομίας της Αμερικής. Εάν συνδυάσουμε καινοτομίες στην τεχνολογία και τη διακυβέρνηση, είναι δυνατό να επιτύχουμε ένα ενεργειακό σύστημα που να είναι αξιόπιστο, προσιτό, ασφαλές και καθαρό».

Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν επενδύσεις που ανακοινώθηκαν για την οικονομία καθαρής ενέργειας των ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2022 και ανέρχονται σε συνολική επένδυση κεφαλαίου 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επένδυση στην κατασκευή ξεπέρασε τα 60 δισ. δολάρια.

Από τις 100.000 και πλέον θέσεις εργασίας, οι 20.000 δημιουργούνται από επιχειρησιακές εγκαταστάσεις, ενώ 80.000 θέσεις αναμένονται από εγκαταστάσεις υπό ανάπτυξη.

Έχουν ανακοινωθεί πάνω από 300 GW από τα οποία έχουν κατασκευαστεί 55 GW.