Το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε μετά από τριήμερη ανάκαμψη, με τους εμπόρους να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το ράλι στις ευρύτερες αγορές. Το Brent διαπραγματευόταν κοντά στα 79 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate (WTI) ήταν πάνω από τα 76 δολάρια, καθώς τα σημάδια ανθεκτικότητας της αμερικανικής αγοράς εργασίας ανέβασαν τα αποθέματα. Οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος ζητούν νέο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, ενώ η περιοχή προετοιμάζεται για μια αναμενόμενη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο μετά την πτώση του μπρεντ τη Δευτέρα σε χαμηλό επτά μηνών, ακολουθώντας την πτώση στις παγκόσμιες αγορές μετοχών. Τα προθεσμιακά συμβόλαια πρόκειται να τερματίσουν ένα σερί απωλειών τεσσάρων εβδομάδων, με τη διακοπή της λειτουργίας του μεγαλύτερου κοιτάσματος της Λιβύης, την έκτη εβδομάδα άντλησης αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τις εισβολές της Ουκρανίας στη Ρωσία να επιτείνουν την ανοδική τάση.

"Η αγορά δεν θα πρέπει να έχει πολύ υψηλές προσδοκίες" μετά την πρόσφατη διόρθωση, δήλωσε ο Gao Jian, αναλυτής της Qisheng Futures Co. με έδρα τη Shandong. Το τέλος της αιχμής της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης στις ΗΠΑ και η προγραμματισμένη επιστροφή της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ από το επόμενο τρίμηνο είναι πτωτικοί παράγοντες που θα πρέπει να τιμολογηθούν σταδιακά, είπε.

Εν τω μεταξύ, η ζήτηση καυσίμων αεριωθουμένων βρίσκεται σε ανάκαμψη στην Κίνα. Το σπάνιο φωτεινό σημείο έρχεται μετά από μήνες πτωτικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων αυτής της εβδομάδας που έδειξαν ότι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο μετέφερε τον Ιούλιο τα λιγότερα βαρέλια εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.