Μετά την τριήμερη πυρκαγιά στου Βαρνάβα , που έκαψε… 100.000 στρέμματα περιαστικού δάσους και πολλά σπίτια – αυτή την φορά είχαμε και δύο νεκρούς - αναλίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ στην αποποίηση των ευθυνών της μετά από 5 χρόνια στην εξουσία κατά τα οποία σχεδιάζε την δασοπροστασία που ουδέποτε πραγματοποιήθη.

Τώρα , οι μίσθαρνοι αγιογράφοι της εξουσίας έχουν αποδυθή στην επινόηση νεολογισμών όπως «οι χαοτικές κηλιδώσεις» ή «οι ιδιωτικές ευθύνες» των οικιστών , που κουβάλησε το ψηφιακό κράτος από την επαρχία στην Αττική κι εκεί που  υπάρχει υπουργική ασχετοσύνη και η σχολάζουσα επι 15θήμερον κυβέρνηση στα Ολυμπιακά Παίγνια των Παρισίων προαναγγέλεται ότι «δεν είναι ώρα για κριτική»- για να την αποφύγει ο Κυρ.Μητσοτάκης κι οι συν αυτώ ολετήρες τις …εκλογικές ευθύνες των. Που θα είναι καταιγιστικές.

Μήπως όμως ήλθε η ώρα για αποκατάσταση των δασών κν. της δενδροφύτευσης και σποράς καταλλήλων σπόρων εκτός της χαλεπίου πεύκης , στα πρώην πευκοδάση;

Πρώτο μέλημα : δεν θα επιτραπεί η οικοπεδοποίηση των καμένων εκτάσεων προς άγραν ψήφων – μια μορφή αποζημιώσεως των εμπρηστών. Η αεροφωτογράφιση ν’ αρχίσει από εχθές…

Δεύτερον , η ανάπτυξη μεγάλων κρατικών και ιδιωτικών φυτωρίων για δένδρα εκτός των πυριφλεγών και των υδροφίλων.

Τρίτον , αναζήτηση διεθνώς τεχνικών εναερίου σποράς ταχειαυξών δένδρων και θάμνων  , με την μέθοδο της «κουφετοιήσεως» των ανθεκτικών σπόρων σε συνθήκες ξηρασίας.

Τέταρτο, σχεδιασμός των νέων δασών με μηχανικές εκσκαφές μικρών λάκκων φυτεύσεως για μετά τον Νοέμβριο από επαγγελματίες δασοπόνους  και προγραμματισμός των ζωνών ασφαλείας.

Πέμπτο, διατήρηση των καμένων κορμών , για την αποφυγή της αποψιλώσεως και διαβρώσεως του εδάφους των πρώην δασών και καθαρισμός του δάσους από κλάδους κι  απόβλητα. Η «μπαζοποίηση» των δασών να τιμωρείται με 10.000 ευρώ πρόστιμο.

΄Εκτον , δημιουργία υδατίνων χωματοφραγμάτων για την συγκράτηση των βροχοπτώσεων του χειμώνος.

΄Εβδομο , σχηματισμόν στόλου και θαλασσίων διαδρόμων ιπταμένων πυροσβεστικών μέσων με όργανα νυκτερινής πλοήγησης.

Όγδον , ανάθεση στον Στρατό της ευθύνης φυλάξεως των δασών και συλλήψεως της… Ιντιφάδας των παρεπιδημούντων «Χετζμπολάχ» , με ενέδρες όπως έκαμαν οι Ισραηλινοί  στα ιδικά των δάση. Η ΕΥΠ να παρακολουθεί με αλγόριθμους  όλους τους πράκτορες της ΜΙΤ εν Ελλάδι. Να κλείσει το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. Σχετικό.

Τέλος άλλ’ όχι εξαντλητικώς , η δημιουργία Ανεξαρτήτου Αρχής δασών , κατά το πρότυπο της Κυπριακής Δασικής Υπηρεσίας  κι ο κ. Βασίλης να  πάει σπίτι του , να μάθει Μπάσκετ.

Με αυτά κι άλλα πολλά ακόμη , που λέγονται αλλά δεν γράφονται , θα σταματήσει η ετησία καταστροφή των Ελληνικών δασών ευθύς ως αρχίζουν οι …Ετησίες  κοινώς μελτέμια. Σημειωτέον ό,τι φωτιές δεν είχαμε προ της μεταπολίτευσης ούτε κατά λάθος εμπρηστές!