Ην. Βασίλειο: Νομικές Προσφυγές Κατά 31 Νέων Αδειών Πετρελαίου και Αερίου στη Β. Θάλασσα

Ην. Βασίλειο: Νομικές Προσφυγές Κατά 31 Νέων Αδειών Πετρελαίου και  Αερίου στη Β. Θάλασσα
energia.gr
Πεμ, 22 Αυγούστου 2024 - 10:46

Η απόφαση της (προηγούμενης) Βρετανικής κυβέρνησης να εκδώσει δεκάδες νέες άδειες για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου προσβάλλεται δικαστικά από μια οργάνωση για την προστασία της θάλασσας, η οποία υποστηρίζει ότι οι υπουργοί παράνομα, δεν εξέτασαν τις επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή. 

Η Oceana UK προσφεύγει στη δικαιοσύνη για 31 άδειες που εκδόθηκαν από την τότε κυβέρνηση Σούνακ τον Μάιο του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο του τελευταίου γύρου αδειοδότησης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μεταβατικής Αρχής της Βόρειας Θάλασσας.

Μια άδεια εξερεύνησης δεν οδηγεί απαραίτητα σε ένα πεδίο παραγωγής, αν και οι περιβαλλοντικές ομάδες υποστηρίζουν ότι η επέκταση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν συνάδει με τον στόχο της κυβέρνησης να γίνει μια οικονομία με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Η Oceana και άλλα μέλη της Ocean Alliance Against Offshore Drilling έγραψαν αυτή την εβδομάδα στον υπουργό Ενέργειας της Βρετανίας Εντ Μίλιμπαντ, ζητώντας του να παραδεχθεί τη νομική αμφισβήτηση της Oceana.