Σε πλήρης αναντιστοιχία ευρέθησαν ,την Παρασκευή 23 της  εβδομάδος που έληξε οι οικονομικές πληροφορίες με τα γεγονότα: Ο χρυσός ξεπέρασε τα 1.548 δολλάρια ανά ουγγία και το ασήμι -το πολύτιμο μέταλλο των… «πτωχών» -  ακόμη περισσότερο. Άγγιξε τα 29,9 $/ΟΖ .

Από την άλλη μεριά , το πετρέλαιο ανατιμήθηκε οριακά στα 74,96 $ το WTI και στα 79,02 $ το Μπρέντ - προφανώς εξ αιτίας της πτώσεως της διεθνούς ζητήσεως , καθώς Ευρώπη και Κίνα πασχίζουν ν’ αποφύγουν την Ύφεση της οικονομίας τους.

Η παράταση όμως των δύο… δι’ αντιπροσώπου πολέμων  , του ΝΑΤΟ  μέσα στο Ρωσσικό έδαφος και του Ισραήλ κατά ΧΑΜΑΣ και ΧΕΤΖΜΠΟΛΑΧ στον Λίβανο (ουσιαστικώς εναντίον του Ιράν) ενθαρρύνουν τους αποθησαυριστές , ν’ αναζητήσουν καταφύγιο στον χρυσό και τον άργυρο , συνεπικουρούμενοι από τους χρηματιστές της Γώλλ Στρήτ , που προσδοκούν πτώση των επιτοκίων στην Αμερική , τον Σεπτέμβριο - πρόβλεψη που θα ευνοήσει την επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα αντιστοίχως.

Στην Ελληνική οικονομία , που δεν πάει καλά από την αδιαφορία των κυβερνώντων , μετά τον Τουριστικό πυρετό του Αυγούστου και τα «Μπάνια του λαού», η επάνοδος στην σκληρή πραγματικότητα , με την ακρίβεια του ηλεκτρισμού και των κρεάτων,  θα φέρει κύμα λαϊκής γκρίνιας  στις δημοσκοπήσεις.

Ο εντεύθεν πανικός κι η αμηχανία της κυβερνήσεως θα επισπεύσει τον  αναπόφευκτο ανασχηματισμό, μετά τις κραυγαλέες αποτυχίες των «υπευθύνων» υπουργών στους τομείς πυρασφαλείας , υγείας (νοσοκομείο Κώς) κι ηλεκτρικής ενεργείας (μετά την διεθνή ανατίμηση του φυσικού αερίου).

Το «επιτελικό κράτος» υποφέρει από έλλειψη «επιτελών». Αντίθετα , το κράτος του Ερντογάν επιμελείται συστηματικώς την αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας. Την συνέχισε στην Κάσο απ’ όπου Τουρκικό αντιτορπιλικό απεχώρησε μεν αλλά η μία ΝΑΥΤΕΞ διαδέχεται την άλλη.

 Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη , δεν πρόκειται να λύσει κανένα Τουρκοελληνικό πρόβλημα , καθώς η Ελλάδα δεν δηλοί άλλο απ’την διαμοίραση της ΑΟΖ ενώ η Τουρκία ζητεί το μισό Αιγαίο κι ολόκληρη την ΑΟΖ του Καστελλορίζου .Η Τουρκία θα περιπλέξει το Κυπριακό με την αξίωση αναγνωρίσεως του κατεχομένου τμήματος της Μεγαλονήσου και θα φανερώσει την γυμνότητα της Ελληνικής πολιτικής κατευνασμού του «θηρίου» .Την πολιτική του Γεραπετρίτη αμφισβήτησε εμμέσως ο καθ. Ροζάκης με άρθρο του στην προηγουμένη Κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η δυσαρμονία λόγων και έργων του πρωθυπουργού θα αξιολογηθή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα , όπου ακούγονται διάφορα ονόματα δελφίνων .Προσετέθη το όνομα του Ανδρέα Παπαμίκου , μετά την απομάκρυνση του Απόστολου Τζιτζικώστα στις Βρυξέλλες , ενώ εκκρεμεί η θέση του Επιτρόπου της Μεσογείου θαλάσσης. Τακτικισμοί του Κυρ.Μητσοτάκη .

Αντιστοιχία συσχετίζει την αναποτελεσματικότητα της  αντιπολίτευσης με πρόσωπα του πολιτικού καρτέλ που χάνουν επαφή με την συνάφεια των περιστάσεων αλλά η φύση κι η πολιτική απεχθάνονται το κενόν.

Διαβάστε ακόμα