Παραφιλολογία χαρακτήρισε τις πληροφορίες ότι έχει προειδοποιήσει με παραίτηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική του Αντένα, ο κ. Κεραυνός υπογράμμισε-ως γενική τοποθέτηση-πως αν ένας υπουργός, ο οποιοσδήποτε υπουργός, διαφωνεί κάθετα και πολύ σοβαρά με κάποιο πολύ σοβαρό θέμα, τότε ο δρόμος είναι γνωστός, φωτογραφίζοντας βεβαίως αυτόν την παραίτησης.

«Δεν συνηθίζω να απειλώ με παραιτήσεις, εκφράζω τις ανησυχίες μου και τις εκτιμήσεις μου. Είναι συνολική η απόφαση, δεν είναι απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα θέματα και πτυχές που είναι θέμα της Κυβέρνησης», υπέδειξε ο Μάκης Κεραυνός.

Επί της ουσίας, όπως ανέφερε ο κ. Κεραυνός, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να δει την αξιολόγηση της μελέτης κόστους-οφέλους, την οποία έχει αποστείλει προς τον σκοπό αυτό στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Υπογράμμισε περαιτέρω ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες για παρά πολλά θέματα, για το οποία το υπουργείο Οικονομικών, για την τελική τοποθέτησή του, θα πρέπει να έχει όλα τα δεδομένα.

«Πρέπει», τόνισε χαρακτηριστικά, «να υπάρξει διασφάλιση για το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία και πρέπει να υπάρξει σοβαρή διασφάλιση. Αν υπάρξει παρακώλυση στον ρυθμό υλοποίησης του έργου και προκύψει κάποια συμφωνία που δεν θα είναι υπέρ των καταναλωτών, τότε θα υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και για την οικονομία και για τους καταναλωτές».