Ακατανόητες Συμπεριφορές

Αποστόλη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μεταξύ πολλών άλλων η προστασία των συνόρων. Το Λιμενικό Σώμα είναι στρατιωτικό σώμα. Το προσωπικό του υπόκειται στις διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Όταν λοιπόν ένα στέλεχος του Λιμενικού πυροβολεί εναντίον σκάφους που προσπαθεί να εισέλθει παρανόμως στα χωρικά ύδατα της χωράς, κάνοντας μάλιστα επικίνδυνους ελιγμούς, απλώς κάνει το καθήκον του.

energia.gr
Πεμ, 29 Αυγούστου 2024 - 14:30

Μας είναι ακατανόητο το ότι εν συνεχεία εκλήθη από τον εισαγγελέα. Πάλι καλά που δεν εκρατήθη κιόλας. Θα το επαναλάβουμε. Δεν είναι δουλειά των Λιμενικών να διασώσουν αυτούς που παραβιάζουν τα θαλάσσια σύνορά μας. Δουλειά τους είναι να τους αποτρέπουν. Ως εκ τούτου, αλγεινή εντύπωση δημιουργεί εντύπωση ότι το Αρχηγείο  του ΛΣ, αντί να τον καλύψει και να του συμπαρασταθεί απεριφράστως, ανέφερε φοβικά ότι ερευνά το συμβάν. Έτσι όμως δίδεται λάθος μήνυμα. Και προς τους επιδόξους εισβολείς (διότι εισβολείς είναι οι λαθρομετανάστες) και προς τα ασυνείδητα άτομα που τους υποθάλπουν εντός της χώρας.

Και επ΄ευκαιρία να θυμίσουμε ότι δεν υπάρχει δίκτυο διακινητών που να μην έχει τους εγχώριους συνεργάτες του. Εύλογα τίθεται λοιπόν το ερώτημά, γιατί δεν  έχει κατορθώσει η Αστυνομία να εξαρθρώσει αυτά τα δίκτυα «υποδοχής» των λαθραίως εισερχομένων; Τόσο δύσκολο είναι; Η μήπως κάποιοι δεν αφήνουν τις Αρχές ασφαλείας να κάνουν την δουλειά τους;  Και ποιοι είναι αυτοί; Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι δυνατό να υπάρχει εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας. Μήπως κάνουμε λάθος; Απλό ερώτημα θέτουμε. 

Διαβάστε ακόμα