Η κυβέρνηση της «Νέας Δημοκρατίας» επέτυχε, ύστερα από πολύ καιρό, δύο πολιτικούς στόχους,την περασμένη εβδομάδα: Την προστασία των παραλιών από παράνομες καταλήψεις και την απελευθέρωση του ευρωβουλευτού κ.Φρέντυ Μπελέρη, από τις Αλβανικές φυλακές, μετά από 481 ημέρες κράτησης. Η πρώτη επιτυχία είναι αποτέλεσμα σθεναρής στάσης απέναντι

στην τοπική κακοδίοικηση και η δεύτερη από την σιωπηρά συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένώσεως στις Ελληνικές προσπάθειες.

Αμφότερες όμβως οι επιτυχίες δεν αρκεί. Μία ευρύτερη εξαγγελία επενδύσεων θα μπορούσε να εξαγάγει την Ελλάδα από την στασιμότητα και εσωστρέφεια. Αρκεί να επιλεγούν ορισμένα μεγάλα και παραγωγικά έργα κι όχι η επιδοματική πολιτική.

Μεταξύ αυτών των αναγκαίων έργων, η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου ηλεκτρικής ενεργείας στην Θράκη (Ροδόπη), η ίδρυση διεθνούς αεροδρομίου στην Μακρόνησο (των Σπάτων έχει κορεσθεί), μαζί με επιβατηγό λιμένα στο Λαύριο και εναέρια γέφυρα. Επίσης, η κατασκευή χαλύβδινου αγωγού νερού, από τους ποταμούς Άρδα-Έβρου, για ύδρευση νέων καλλιεργειών στη Θεσσαλία (Ολλανδική εισήγηση) ως και η μεταφορά νερού απ’ τον Αχελώο, στην Αττική για ν’ αντιμετωπισθεί η νότιος ξηρασία. Η δημιουργία «Ιονίου σιδηροδρόμου» στη δυτική Ελλάδα με λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον Αστακό που μέσω Αλβανίας θα ηδύναντο να  φθάσει μέχρις Τεργέστης.

Τα έργα αυτά θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από τα 100 δισ. ευρώ «προίκα» της Ελλάδος στο Ταμείο Ανάπτυξης και ν’ αλλάξουν τη μορφή της χώρας από καταναλωτικής εις παραγωγική και διεθνούς εμπορίου.

Πολιτιστικώς τα έργα αυτά θα έδει να συνοδεύονται με την ανοικοδόμηση της Αδριανείου βιβλιοθήκης  στο Μοναστηράκι και την σύσταση Παγκοσμίου Κέντρου Φιλοσοφίας στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Στον Αθλητισμό, η καθιέρωση ετησίως «Νεμέων αγώνων» για ερασιτέχνες αποκλειστικά του στίβου τώρα που ευτελίσθησαν πλήρως τα Ολυμπιακά …παίγνια (Olympic games) στο Παρίσι .

Στην εξωτερική πολιτική, άπαξ ο Ερντογάν επεξέτεινε τον ζωτικό του χώρο (Lebensraum, ναζιστικώς) περιλαμβάνοντας και την… Κομοτηνή στην Τουρκία, πρέπει άμεσα να καταργηθεί το Τουρκικό προξενείο αυτόθι κι ως ετεροχρονισμένα αντίποινα, για την μετατροπή της Αγιασοφιάς και της Ι.Μ. της Χώρας σε μουσουλμανικά τεμένη.

Η πραγματοποίηση των έργων αυτών εντός της προσεχούς τριετίας κι επέκεινα, θα μπορούσε ν’ ανακόψει και την καθοδική πορεία της «Νέας δημοκρατίας» στις βουλευτικές εκλογές του 2027, να ανεβάσει τον ρυθμό οικονομικής αναπτύξεως της χώρας από το αναιμικό 1,9% σήμερα στο 5% (για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος που έχει ανέλθει στα 400 δισ. ευρώ) και να πάρει το ΥΠΕΞ την πρωτοβουλία στην εξωτερική πολιτική απ’ τον Ερντογάν.

Σημασία έχει η ακλόνητη εμμονή στην υλοποίηση των ως άνω πρωτοβουλιών και η τελεία …κώφευση στις εγχώριες και ξένες αντιδράσεις – γιατί αναμένονται. Έτσι και μόνο έτσι , θα μπορέσει η χώρα να προχωρήσει στην ενεργειακή αυτάρκεια, την αύξηση της παραγωγής κι εξαγωγής τροφίμων, μεταβολή της σε κόμβο του διεθνούς εμπορίου και συνέχισης της παράδοσης στον χώρο του πολιτισμού κι αθλητισμού τώρα που ο κόσμος χόρτασε από την «αφυπνιστική κουλτούρα» (Woke culture).