Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο - μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τον Απρίλιο - λόγω των ενδείξεων ότι η Κίνα θα ενισχύσει τη στήριξη της οικονομίας της και λόγω των φόβων ότι η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ θα μπορούσε να μετατραπεί σε περιφερειακό πόλεμο. Το Βrent διαπραγματευόταν κοντά στα 75 δολάρια το βαρέλι έπειτα από άνοδο 4% την περασμένη εβδομάδα

ενώ το West Texas Intermediate ήταν κοντά στα 72 δολάρια. Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 115 ρουκέτες, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το βόρειο Ισραήλ την Κυριακή.

Η Κίνα ανακοίνωσε σχέδια για μια σπάνια ενημέρωση για την οικονομία της από τρεις κορυφαίες χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές, καθώς μείωσε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο πολιτικής. Αυτό ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στράφηκε στη μείωση του κόστους δανεισμού την περασμένη εβδομάδα.

Το Βrent σημείωσε άνοδο της τάξης του 9%, αφού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021 νωρίτερα αυτό το μήνα, με την αισιοδοξία για τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και τους φόβους ότι οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή θα παρασύρουν το Ιράν, παραγωγό του ΟΠΕΚ, να στηρίζουν τις τιμές. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές επιδείνωσης της ζήτησης καυσίμων, οι οποίες έχουν καταστήσει τα hedge funds τα πιο πτωτικά για το ντίζελ στα χρονικά, κράτησαν τα κέρδη υπό έλεγχο.

«Το αργό μπορεί να μπει σε ένα μοτίβο αναμονής για λίγο, παγιώνοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας», δήλωσε η Vandana Hari, ιδρύτρια της Vanda Insights στη Σιγκαπούρη, »Η ευθυμία της αγοράς από την jumbo περικοπή της Fed κρατά το κλίμα ψηλά. Αλλά κάποια στιγμή, θα μπορούσαμε να δούμε το αργό να δέχεται νέες πτωτικές πιέσεις, καθώς η λάμψη της Fed εξασθενεί και η προσοχή της αγοράς πετρελαίου επιστρέφει στην εικόνα της θλιβερής ζήτησης».

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών θα δημοσιεύσει την Τρίτη τις ετήσιες Παγκόσμιες Προοπτικές Πετρελαίου, προσφέροντας ενδεχομένως περισσότερες πληροφορίες για τα πρότυπα κατανάλωσης.