Ινδία-Adani: Συμφωνία για Προμήθεια Καθαρής Ενέργειας στην Google από ηλιακή και αιολική ενέργεια

Ινδία-Adani: Συμφωνία για Προμήθεια Καθαρής Ενέργειας στην Google από ηλιακή και αιολική ενέργεια
energia.gr
Παρ, 4 Οκτωβρίου 2024 - 10:16

Η ινδική εταιρεία ανάπτυξης ΑΠΕ, Adani έχει συνάψει συμφωνία για την προμήθεια καθαρής ενέργειας στην Google από ένα υβριδικό έργο ηλιακής και αιολικής ενέργειας στο Γκουτζαράτ. Ο υβριδικός σταθμός στο Khavda αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2025. Με αποδεδειγμένες ικανότητες στην υλοποίηση αιολικών, ηλιακών, υβριδικών έργων μεγάλης κλίμακας

και έργων αποθήκευσης ενέργειας, η Adani δήλωσε ότι είναι σε καλή θέση να παρέχει εξατομικευμένες λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες (C&I) για την κάλυψη των ενεργειακών τους απαιτήσεων και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η κατασκευάστρια εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την εστίαση στις εμπορικές επιχειρήσεις και τα τμήματα C&I για να βοηθήσει στην απαλλαγή των βιομηχανιών από τις ανθρακούχες εκπομπές.


Η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην προώθηση του στόχου της Google για ενέργεια 24/7 χωρίς άνθρακα, διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες cloud στην Ινδία υποστηρίζονται από καθαρή ενέργεια και συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη ανάπτυξη της Google στην Ινδία.