Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη ότι τα «χρυσά διαβατήρια» που χορηγεί η Μάλτα σε πλουσίους μετανάστες από τρίτες χώρες, αντιβαίνουν στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. -Καιρός ήταν! Όχι μόνον δια την Μάλτα και την Πορτογαλία αλλά  και για την χώρα μας που αύξησε την ελαχίστη καταβολή της «χρυσής βίζας» (ΧΒ) στις 250 χιλιάδες ευρώ από 1ης Σεπτεμβρίου ε.έ.

Δηλ. εάν ένας εύπορος Λιβανέζος, Σύρος ή Τούρκος επιθυμεί να εγκατασταθεί στην χώρα μας , για να αποφύγει τις συνέπειες της αναταραχής στην ιδική του, αρκεί να «επενδύσει» ένα ποσό πάνω από το αναφερόμενο, σε μία νεωτεριστική επιχείρηση (start-up) για να τύχει του προνομίου να ταξιδεύει ελεύθερα στις περιοχές «Σένγκεν» απ’ την Ελλάδα, να εγκαθίσταται ενταύθα, αυτός κι η οικογένεια του (μη πληρώνοντας φόρους) και ακολούθως μπορεί να πωλήσει την «επένδυση» του και μετά …τρέχα γύρευε τον, μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που έχουν κατακλύσει τας Αθήνας. Το είχαν κι οι αρχαίοι Αθηναίοι με τους μετοίκους και την ΧΒ ονόμαζαν «μετοίκιον» αλλά με αρκετές δραχμές ετησίως, για να παραμένουν κάτω από την Ακρόπολη.

Οι παρενέργειες της «χρυσής βίζας» (ΧΒ): Αύξηση των ενοικίων και τιμών κατοικιών που πλήττει τους ΄Ελληνες μισθωτές ή κατασκευαστές, άνιση μεταχείριση απέναντι στις Ελληνικές επιχειρήσεις, αδιαφάνεια, διαφθορά κ.λπ. κ.λπ.

Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες της Καραϊβικής απ’ όπου ξεσηκώσαμε την απάτη της ΧΒ ονομάζονται «Μπανανίες».Τώρα μάλιστα που μαίνεται ο πόλεμος στην Εγγύς Ανατολή και εκατομμύρια κάτοικοι του Λιβάνου, του Ισραήλ και μελλοντικά, απ’ το πυρηνόπληκτο Ιράν, θα ενθαρρυνθούν να προτιμήσουν την Ελλάδα, οι προμηθευτές της ΧΒ θα κάνουν …χρυσές δουλείες.

Τα προγράμματα ΧΒ προσελκύσεως πλουσίων μεταναστών δεν διαφέρουν από τα αντίστοιχα της γείτονος, που μας ξαποστέλλει καραβιές από φτωχούς και εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες κάθε ημέρα. Δεν αποτελούν μόνο μία κολοσσιαία υποκρισία της κυβερνήσεως μας, που δήθεν αποθαρρύνει την λαθρομετανάστευση αλλά και τακτική που εξευτελίζει το κράτος δικαίου κι εν τελική αναλύσει, μία χώρα που θέλει να λέγεται «Ευρωπαϊκή».

Συντόμως όμως, η παράτυπη μεθόδευσης της ΧΒ θα ξυλωθεί μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Διαφορετικά στη χώρα μας θα της επιβληθούν πρόστιμα πολλαπλάσια του προϊόντος της παράνοιας των κυβερνώντων.

Διαβάστε ακόμα