Η TotalEnergies υπέγραψε συμφωνία με την RWE για την απόκτηση μεριδίου 50% σε δύο υπεράκτια αιολικά έργα στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα. Τα δύο έργα, N-9.1 και N-9.2, που βρίσκονται 110 χιλιόμετρα ανοικτά των γερμανικών ακτών, ανατέθηκαν στην RWE τον Αύγουστο του 2024. Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια 25 ετών με δυνατότητα επέκτασης στα 35. Σύμφωνα με την RWE, οι περιοχές είναι αρκετά μεγάλες

για να φιλοξενήσουν υπεράκτια αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 2 GW το καθένα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την TotalEnergies ως συνεργάτη μας για την υλοποίηση αυτών των μεγάλης κλίμακας υπεράκτιων αιολικών έργων στην εγχώρια αγορά μας, τη Γερμανία. Ως αξιόπιστος εταίρος στο ολλανδικό υπεράκτιο αιολικό έργο OranjeWind, η TotalEnergies συμμερίζεται τη φιλοδοξία μας να προωθήσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στη Γερμανία και πέραν αυτής», δήλωσε ο Sven Utermöhlen, διευθύνων σύμβουλος της RWE Offshore Wind.

Η απόκτηση των δύο περιοχών στα ανοικτά των γερμανικών ακτών από την TotalEnergies θα προστεθεί στις ήδη παραχωρηθείσες παραχωρήσεις N-12.1, N-11.2 και O-2.2, οι οποίες θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επωφεληθεί από τις συνέργειες του γερμανικού υπεράκτιου αιολικού κόμβου των 6,5 GW και να βελτιστοποιήσει το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του, σύμφωνα με την TotalEnergies.