στην Τουρκία 20+20 μαχητικά αεροσκάφη ΓΙΟΥΡΦΑΪΤΕΡ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει στο Αιγαίον, ούτε θα αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδος στα νησιά της.
Πρόκειται περί σφάλματος και συνάμα απερισκεψίας της Γερμανικής διπλωματίας που ουδέν έχει διδαχθεί από την Τουρκική ασυνέπεια και υπεροψία. Ακόμη κι αν δεχθεί ο Ερντογάν τον όρο, τα πολιτικά προβλήματα που θα προκληθούν στην περιοχή από την Γερμανική βοήθεια , θα είναι μεγαλύτερα από τα οικονομικά οφέλη της κοινοπραξίας Γαλλίας , Ισπανίας και Γερμανίας που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενεάς.
Όταν η Αμερική πώλησε τα μαχητικά αεροσκάφη F-18 στον Σάχη της Περσίας , διατάραξε τις λεπτές ισορροπίες στην Μέση Ανατολή και επέτρεψε στους Αγιατολάχ - διαδόχους του Σάχη - έναν αιματηρό πόλεμο με το Ιράκ, που προκάλεσε «τη μάνα όλων των μαχών» του Σαντάμ Χουσεΐν. Συνάμα αποσταθεροποίησε την περιοχή που από εποχής των Σάικς-Πικώ το 1916 , είχε τεμαχισθεί σαν να ’ταν κέικ.
‘Όταν η SIEMENSδιέθεσε στους ιερωμένους που κυβερνούν το Ιράν από το 1979 , πυρηνική τεχνολογία, άνοιξε τον δρόμο για την κατασκευή της Ιρανικής ατομικής βόμβας , που αν δεν έχει δοκιμασθεί ακόμη, συντόμως θα είναι γεγονός - οπότε ο Μεσανατολικός πόλεμος θα γενικευθεί.
Όταν η προηγουμένη καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ εξήρτησε την Γερμανική οικονομία από το Ρωσικό φυσικό αέριο δεν πίστευε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα επιτίθετο στην Ουκρανία. Όταν προ τριετίας συνέβη , η Γερμανική βιομηχανία αντιμετώπισε σοβαρά ενεργειακά προβλήματα που ακόμη δεν ελύθησαν.
Επικαίρως , σύμφωνα με την προχθεσινή διακήρυξη της ομάδος Μεσογειακών κρατών της ΕΕ στην Πάφο , η«Med 9»(*) παρότρυνε την Τουρκία, μεταξύ άλλων, να τηρήσει την συμφωνία Ασύλου και Μετανάστευσης που έχει υπογράψει με την ΕΕ, ν’ αποκηρύξει τις απειλές κατά της κυριαρχίας της Ελλάδος και Κύπρου και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για «2ζωνική και 2κοινοτική ομοσπονδία» προς λύσιν του Κυπριακού προβλήματος (εισβολής και κατοχής) την οποία αρνείται η Τουρκία επί 49ετία.Εάν η Τουρκία συμμορφωθεί θα αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ως αντίδωρον.
Πιστεύει ο χερ Σόλτζ πως η Τουρκία θα μπορέσει να γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ, με πληθυσμό 84 εκατομμυρίων μουσουλμάνων, τον δεύτερο εις μέγεθος στην ΕΕ; - Ας ερωτήσει πρώτα τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Αν όχι, τότε η συζήτηση στερείται νοήματος.
Εάν πάλι η Τουρκία δεν συβασθεί το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών (UNCLOS) , στο οποίο έχει προσχωρήσει η ΕΕ (κι η Γερμανία) και συνεχίσει να παραβιάζει τα εντεύθεν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στο Αιγαίον ,τότε η πολεμική συνεργασία της Γερμανίας με την Τουρκία θα μεταβάλλει την ισορροπία δυνάμεως και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού της Μερσήνης, θα πάρει τις τουρμπίνες της SIEMENS που χρειάζεται. Οπότε ο Χακάν δεν θα απειλεί μόνο τον κ. Γεραπετρίτη, με το «Όλα ή τίποτα» (εφημερίδα «Τζουμχουριέτ») αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, με πυρηνικά όπλα.
Έχει σκεφθεί η Γερμανική εμπορική διπλωματία, τι πάει να κάνει ο χερ Σολτζ στη Κων/λη;