Μαρινάκης: Στην Κυκλοφορία Από Σήμερα 35 Νέα Λεωφορεία Περιαστικών Διαδρομών – Άλλα 20 ως το Τέλος Οκτωβρίου

Μαρινάκης: Στην Κυκλοφορία Από Σήμερα 35 Νέα Λεωφορεία Περιαστικών Διαδρομών – Άλλα 20 ως το Τέλος Οκτωβρίου
energia.gr
Δευ, 14 Οκτωβρίου 2024 - 18:29

Παραδόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία 35 νέα λεωφορεία περιαστικών διαδρομών, ενώ έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν παραδοθεί ακόμα 20. Όπως σημείωσε για το θέμα, κατά την εισαγωγική τοποθέτηση ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, για πρώτη φορά από το 2009, ανανεώνεται ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στις 270 λεωφορειακές γραμμές του Συγκοινωνιακού Δικτύου του ΟΑΣΑ

Από τον Μάϊο του 2024, εντάχθηκαν 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ο.Σ.Υ., για να καλυφθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς επίσης και σε όμορους Δήμους τους. Επιπλέον, από την 26η Αυγούστου 2024, ξεκίνησε η σταδιακή ένταξη των πρώτων, 130 νέων λεωφορείων, που καλύπτουν περιαστικές διαδρομές. Συνολικά μέχρι σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής 250 νέα λεωφορεία.

Έως το καλοκαίρι του 2025, αναμένονται επιπλέον 681 λεωφορεία, ώστε μέχρι τον επόμενο Ιούνιο να κυκλοφορούν συνολικά 951 νέα, σύγχρονα λεωφορεία, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με χαμηλό δάπεδο και πλήρως προσβάσιμα για όλους τους πολίτες.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και η αύξηση των δρομολογίων αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την βιωσιμότητα της κινητικότητας εντός του αστικού ιστού, αλλά είναι, ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα στο συνολικό σχέδιό μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.