Το πετρέλαιο υποχώρησε - μετά την άνοδό του κατά σχεδόν 2% χθες Δευτέρα - καθώς οι ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές έδιναν τόνο μείωσης του κινδύνου, ενώ οι έμποροι συνέχισαν επίσης να παρακολουθούν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν. Το Brent υποχώρησε προς τα 74 δολάρια το βαρέλι, ενώ το West Texas Intermediate (WTI) ήταν κοντά στα 70 δολάρια. 

Οι επενδυτές εξακολουθούν να περιμένουν να δουν πώς το Ισραήλ θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν για ένα πρόσφατο πυραυλικό μπαράζ, καθώς και για επακόλουθες επιθέσεις από πληρεξούσιους που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη. Στις ευρύτερες αγορές, οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν μετά τις αμερικανικές απώλειες.

Το αργό έχει επηρεαστεί αυτό το μήνα - με τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς Brent να κυμαίνεται σε ένα εύρος τιμών άνω των 11 δολαρίων - καθώς οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή έχουν αυξήσει το ενδεχόμενο διαταραχών στις προμήθειες. Ταυτόχρονα, η Κίνα προχώρησε στη στήριξη της ανάπτυξης με κίνητρα, στηρίζοντας τις τιμές, αλλά οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου μπορεί να μεταβληθεί σε πλεόνασμα τα επόμενα τρίμηνα.

Το prompt spread του Brent - η διαφορά μεταξύ των δύο πλησιέστερων συμβολαίων του - έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, υποδηλώνοντας ότι οι φυσικές συνθήκες γίνονται λιγότερο σφιχτές. Η διαφορά ήταν 35 σεντς το βαρέλι σε backwardation, σε σύγκριση με 69 σεντς πριν από περίπου ένα μήνα.

Τα αποθέματα έχουν επίσης βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής. Ο όγκος του αργού που διακρατείται στον στενά παρακολουθούμενο κόμβο των ΗΠΑ στο Cushing της Οκλαχόμα, έχει επεκταθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, η μεγαλύτερη σειρά εισροών από τις αρχές Μαρτίου. Μια εκτίμηση της βιομηχανίας σχετικά με την πιο πρόσφατη μετατόπιση αναμένεται αργότερα την Τρίτη, με τα επίσημα στοιχεία να αναμένονται την επόμενη ημέρα.