Συγκεκριμένα, ο Λιβανέζος Υπουργός ανέφερε ότι οι όλοι οι τομείς έχουν υποστεί ζημιές, αλλά ο γεωργικός τομέας είναι αυτός που έχει πληγεί πιο σοβαρά, καθώς, σύμφωνα και με στοιχεία του FAO, πάνω από το 70% του γεωργικού τομέα έχει καταστραφεί ή επηρεαστεί, άμεσα ή έμμεσα. Σημειώνεται ότι τα αγροτικά αποτελούν μία από τις ελάχιστες εξαγωγικές κατηγορίες προϊόντων για τον Λίβανο.
Το κόστος των καταστροφών των φυσικών δομών
Σύμφωνα με στοιχεία οργανισμών που είχαν ασχοληθεί με την ανοικοδόμηση των περισσότερων κατεστραμμένων σπιτιών μετά τον πόλεμο του 2006 και ξαναβλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας, το κόστος των ζημιών στη φυσική δομή του Λιβάνου από τις 8 Οκτωβρίου 2023 έως τον Οκτώβριο του 2024 εκτιμάται σε 2,9 δις δολάρια - με πάνω από 45.000 σπίτια να έχουν καταστραφεί και 1,2 εκατ. κυβικά μέτρα άχρηστα υλικά να έχουν απομείνει στις περιοχές.
Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι η κλίμακα της καταστροφής, που προκλήθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα νότια προάστια της Βηρυττού, ήταν παρόμοια με εκείνη του πολέμου του 2006. Τότε, 246 κτίρια είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, σε σύγκριση με 220 στο τέλος Οκτωβρίου 2024. Οι πρώτες εκτιμήσεις φέρουν τις απώλειες, που σχετίζονται με αυτή την τελευταία καταμέτρηση, σε 630 εκατ. δολάρια, με μεγάλη πιθανότητα να είναι εντέλει μεγαλύτερες. Τα υπόλοιπα 2,3 δις δολάρια σε ζημίες φυσικών δομών κατανέμονται μεταξύ της κοιλάδας Μπεκάα και του νότιου Λιβάνου.