Οι εξαγωγές ιρανικού αργού στην Κίνα έχουν διακοπεί από τις ευρύτερες κυρώσεις των ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοια, σύμφωνα με τη Vortexa Ltd., που συμπιέζουν τις ροές πετρελαίου προς τον σημαντικότερο πελάτη του παραγωγού του ΟΠΕΚ. Ορισμένα φορτία του Νοεμβρίου δεν έχουν παραδοθεί, μετά από διακοπές σε ορισμένες αποστολές του Οκτωβρίου, ανέφερε 

σε σημείωμα η Emma Li, ανώτερη αναλύτρια της αγοράς. Τουλάχιστον 191 πολύ μεγάλα τάνκερς αργού πετρελαίου περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Vortexa.

«Οι πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ οδήγησαν σε επιβράδυνση των ιρανικών πλοίων που καταπλέουν στα λιμάνια της Σαντόνγκ, καθώς οι Κινέζοι αγοραστές απαιτούν όλο και περισσότερο να παραδίδονται φορτία σε πλοία που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις», είπε ο Λι.

Ως αποτέλεσμα της διακοπής των ροών αργού, ορισμένα ανεξάρτητα κινεζικά διυλιστήρια — στα οποία χορηγήθηκαν πρόσφατα πρόσθετες ποσοστώσεις εισαγωγών — ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όσον αφορά την πλήρη χρήση των δικαιωμάτων τους.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr