Κατά την διάρκεια των αιώνων, οι διαμάχες μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας εκλιμακώθησαν, οι δύο χώρες και οι αυτοκρατορίες τους έζησαν μεγάλες περιόδους εντάσεως αλλά και αγαστής συνεργασίας. Από το Αζινκούρτ έως το Μερ Ελ Κεμπίρ, μέσω Τραφάλγκαρ, οι σχέσεις μεταξύ Γαλατών και των χειρότερων εχθρών τους, στην απέναντι ακτή της Μάχης, εχαρακτηρίσθησαν από ισχυρές θύελλες αλλά και ενδιάμεσες ειρηνικές ανάπαυλες φιλίας και συνεργασίας, όπως ο γάμος του Καρόλου Α’ με την Ενριέττα της Γαλλίας ή η υπογραφή της συμφωνίας της Entente Cordiale

Αυτή είναι η γοητεία της Ευρωπαικής Ιστορίας, την οποία, όπως γράφει η ανταποκριτής της πολιτικής επιθεωρήσεως “The European Conservative” και καθηγήτρια της Σορβόννης, Ελέν ντέ Λωζίν, οι ζηλωτές αξιωματούχοι των Βρυξελλών επιθυμούν να σβήσουν και να εξαφανίσουν, να την αντικαταστήσουν με την αυθεντία της πεφωτισμένης γραφειοκρατίας που θα διοικεί σε περίοδο διαρκούς ειρήνης. Το τελευταίο επεισόδιο στην Ιστορία μεταξύ των Γαλατών και της Γηραιάς Αλβιώνος σκιαγραφείται από την πρωτοβουλία της εκδοτικής εταιρείας “Collins” να τυπώσει και να εκδώσει αναγνωστικό ανθολόγιο για μαθητές ηλικίας 11 μέχρι 14 ετών, με τον τίτλο “Who We Are”, το οποίο παρουσιάζει με την Ιωάννα της Λωρραίνης (Ζαν Ντ’ Αρκ) όχι ως γυναίκα αλλά ως non binary προσωπικότητα, δηλαδή με ρευστή σεξουαλική ταυτότητα. Το ανθολόγιο παρουσιάζει μια σειρά ιστορικών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων και η Αγία προστάτις της Γαλλίας, με σκοπό να καταδείξει την ποικιλία στις σεξουαλικές ταυτότητες των διαφόρων εθνικών ηρώων και αγίων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

 Η Ιωάννα της Λωρραίνης έζησε πριν από 700 χρόνια, οδήγησε τα γαλλικά στρατεύματα εναντίον των Βρεταννών εισβολέων στον Εκατονταετή Πόλεμο και είχε βασανιστικό θάνατο, όταν την έκαψαν ως μάγισσα στην πλατεία Μαρσέ της Ρουέν. Κάποιοι έπρεπε να περιμένουν έως τον 21ο αιώνα για να καταλήξουν στο πολύτιμο ιστορικό συμπέρασμα ότι η Ιωάννα ήταν non binary. Ουδείς το είχε σκεφθεί νωρίτερα. Είχε κοντά μαλλιά, πολεμούσε σαν άνδρας, καβαλούσε άλογο και κρατούσε σπαθί. Φυσικά  και δεν επέτρεψε στον εαυτό της να περιορισθεί από τα στερεότυπα της εποχής της και ήταν αξιέπαινη για αυτό, αλλά τούτο δεν είναι ανακάλυψις – όλοι το ήξεραν από τότε. Ο Ρόμπερτ Τόμπς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καίημπριτζ επισημαίνει σε άρθρο του στον Τύπο ότι η πτωχή Jeannette δυσφημίζεται για μια ακόμη φορά από τον ennemi anglois, ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται ότι η απόδοσις non binary χαρακτήρος σε αυτήν υπονοεί ότι οι κανονικές γυναίκες δεν είναι ικανές για πραγματικές ηρωικές πράξεις, αλλά και προσβάλλει την ιστορική της μνήμη και το κάλεσμα της προς όλες της γυναίκες τότε να ξεσηκωθούν και να βοηθήσουν στην νίκη της Γαλλίας.

 Μπορεί οι αριστεριστές – φεμινιστές να επιτίθενται στην Εκκλησία της Γαλλίας για την καταδίκη της Ιωάννας τότε από τον Αρχιεπίσκοπο Κοσόν, Υπήρχαν όμως και πολλοί ανώτατοι ιερείς και χιλιάδες απλοί παππάδες που την εστήριξαν, ενώ η ίδια είχε μάθει από την αυστηρή μητέρα της να ζει σαν κανονικό κορίτσι, αλλά επεκαλέσθηκε την Θεία οικονομία και την παρουσία του Ιησού και της Παναγίας, για να αλλάξει την εμφάνισή της, να κουρευθεί σαν αγόρι και να σηκώσει το σπαθί για να οδηγήσει τους Γάλλους στην νίκη και την ελευθερία. Κάτι που οι απανταχού αριστεριστές δεν εννοούν να το αντιληφθούν, ούτε να το πιστεύσουν.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr

Διαβάστε ακόμα