Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν αμφισβητείται ότι πραγματοποιήθη απ’ όλον το πολιτισμένο κόσμο. Μόνη η Τουρκία υποστηρίζει ότι υπήρξε αποτέλεσμα …εμφυλίου πολέμου (Sic) όπου οι Αρμένιοι έκαμαν τα ίδια εις βάρος του Τουρκικού πληθυσμού. Όπερ καταγέλαστον.
Οι Αρμένιοι έπαυσαν να υπάρχουν στην Τουρκία και όσοι - ελάχιστοι διέφυγαν του φασγάνου των Νεοτούρκων , βρήκαν φιλόξενο καταφύγιο στην Γαλλία, Καλιφόρνια και Ελλάδα κ. ά. ...
Η Αρμενία ως ανεξάρτητο πλέον κράτος της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως υπέστη επίθεση από το Ατζεμπαϊτζάν με την σύμπραξη της Τουρκικής κυβερνήσεως προ τριετίας κι απώλεσε το Αρμενικό Ναγκόρο-Καραμπάχ. Δυστυχώς οι ιστορικές προκαταλήψεις δεν λησμονούνται εύκολα.
Εχθές επίσης η Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία εόρτασαν την «ημέρα ΑΝΖΑΚ» της θυσίας 103.000 Αυστραλών και 2.800 Νεοζηλανδών στρατιωτών στις ακτές της Καλλιπόλεως των Στενών του Ελλησπόντου, πάλι προ 110 ετών.
Εξ αιτίας της ολιγωρίας του Βρεταννού ναυάρχου, να συνεχίσει την υποστήριξη της συμμαχικής αποβάσεως από θαλάσσης, απωλέσθη ο ανθός της Αυστραλιανής νεολαίας που αν είχε αποφευχθεί θα είχε ενδεχομένως αλλάξει τον ρούν της Ευρωπαϊκής ιστορίας με την ματαίωση της Μπολσεβίκικής επανάστασης μετά διετίαν.
Η Ελληνική κυβέρνηση ήταν ουδετέρα στις αρχές του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και δεν υπεστήριζε την απόβαση των συμμάχων στην Καλλίπολη, που είχε σχεδιάσει ο Ουΐστον Τσώρτσιλ, «πρώτος λόρδος» τότε του Βρεταννικού Ναυαρχείου.
Μάλιστα , ο Ιωάννης Μεταξάς, επιτελάρχης τότε του Έλληνα πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου είχε επικρίνει την απόβαση στις απόκρημνες ακτές της Καλλιπόλεως ως λανθασμένη επιλογή πεδίου μάχης και αντ’ αυτής πρότεινε την προέλαση του Ελληνικού στρατού από ξηράς στον κόλπο Ξηρού.
Αλλ’ η τότε Γερμανοφιλία του βασιλέως Κωνσταντίου εμπόδισε την συμμετοχή της Ελλάδος στην εισβολή της Τουρκίας που ήταν σύμμαχος της Αυτοκρατορικής Γερμανίας και έτσι έγινε υπαίτιος εκ παραλήψεως της συμμαχικής ήττας που θα είχε ασφαλώς συντομεύσει την διάρκεια πολυαιμάκτου πολέμου.
Η μνησικακία έκανε τον σημερινό Αυστραλό πρωθυπουργό Αλμπανέζε να απορρίψει την ανακήρυξη της Ελληνικής Γλώσσης ως παγκοσμίου, υπό της ΟΥΝΕΣΚΟ τον προσεχή Φεβρουάριο. Λησμόνησαν φαίνεται οι φίλοι μας Αυστραλοί, ότι τα Ελληνικά είναι η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται μετά Αγγλικά στην ήπειρο τους, όπου διαβιούν 400.000 Ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της.