Ζημίες ύψους 39 εκατ. στερλινών ανακοίνωσε ο βρετανικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας British Energy Group, ο οποίος εξαγοράστηκε πρόσφατα από την γαλλική Electricite de France έναντι 12,5 δισ. στερλινών (18,8 δισ. δολαρίων).

Ζημίες ύψους 39 εκατ. στερλινών ανακοίνωσε ο βρετανικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας British Energy Group, ο οποίος εξαγοράστηκε πρόσφατα από την  γαλλική Electricite de France έναντι 12,5 δισ. στερλινών (18,8 δισ. δολαρίων).

Οι καθαρές απώλειες για το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου ανήλθαν στα 39 εκατ. στερλίνες ή αλλιώς 3,8 πένες ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα κέρδη ύψους 64 εκατ. στερλινών ή 6,2 πένες ανά μετοχή που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγή από τους οκτώ πυρηνικούς της σταθμούς και την μια εγκατάσταση καύσης άνθρακα μειώθηκε κατά 33% το τρίμηνο φτάνοντας τα 11,3 τεραβάτ ανά ώρα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση οι επιδιορθώσεις σε δύο αντιδραστήρες φαίνεται ότι θα διαρκέσουν περισσότερο από ότι αναμενόταν και το κόστος θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία απώλεσε σημαντικά κεφάλαιο όταν ορισμένες από τις εγκαταστάσεις της σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν.

Αναμένεται ότι 5 από τις 16 μονάδες παραγωγής ενέργειας της British Energy θα επανέλθουν σε λειτουργία πριν από το τέλος του έτους, ενισχύοντας τις προβλέψεις για την παραγωγή ρεύματος κατά το δεύτερο εξάμηνο. 


(Από www.imerisia.gr, 18/11/2008)