Ενέργεια και Πολιτική στη ΝΑ Ευρώπη και τον Κόσμο

Ενέργεια και Πολιτική στη ΝΑ Ευρώπη και τον Κόσμο
Του Παναγιώτη Γεννηματά
Σαβ, 28 Μαρτίου 2009 - 14:05
Βαθύς γνώστης του αντικειμένου από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (1994-2000) ο Παν. Γεννηματάς αποκαλύπτει στο βιβλίο του άγνωστες πτυχές πολιτικών και οικονομικών διαπραγματεύσεων για τη χρηματοδότηση μεγάλων ενεργειακών «ντιλ». Αλλά και φιλοσοφεί για τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου και για τις επιπτώσεις που ασκούν τα τελευταία 40 χρόνια στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό οικογενειακό προϋπολογισμό.
Βαθύς γνώστης του αντικειμένου από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (1994-2000) ο Παν. Γεννηματάς αποκαλύπτει στο βιβλίο του άγνωστες πτυχές πολιτικών και οικονομικών διαπραγματεύσεων για τη χρηματοδότηση μεγάλων ενεργειακών «ντιλ».

Αλλά και φιλοσοφεί για τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου και για τις επιπτώσεις που ασκούν τα τελευταία 40 χρόνια στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σκοτεινές, γράφει, παρασκηνιακές δραστηριότητες πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίων με επιλήψιμες πολιτικές προεκτάσεις και εκβιαστικές συμπεριφορές δεν συνθέτουν, είναι η αλήθεια, εικόνα που μπορεί να «προσελκύσει την ευρύτερη συμπάθεια».

Ιδιαίτερα όταν το πετρέλαιο, προσθέτει, είναι σταθερή αιτία ή αφορμή των αιματηρών πολεμικών συρράξεων, εισβολών και πραξικοπημάτων.

Τίτλος: ENEPΓEIA KAI ΠOΛITIKH ΣTH NOTIOANATOΛIKH EYPΩΠH KAI ΣTON KOΣMO
Συγγραφέας: ΓENNHMATAΣ ΠANAΓIΩTHΣ
Εκδότης: ΠΕΔΙΟ
Είδος: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ISBN/Barcode: 9789608977273
Έτος Έκδοσης: 2009
Σελίδες: 328