Μειωμένη κατά 35% εμφανίστηκε η κερδοφορία του τέταρτου μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου στον κόσμο, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, Total, στο πρώτο τρίμηνο του 2009. Ειδικότερα, τα κέρδη της Total – εξαιρουμένων των μεταβολών στην αξία των πετρελαϊκών αποθεμάτων και της αξίας της συμμετοχής της στη φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis – συρρικνώθηκαν σε 2,11 δισ. ευρώ, από 3,25 δισ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2008.
Μειωμένη κατά 35% εμφανίστηκε η κερδοφορία του τέταρτου μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου στον κόσμο, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, Total, στο πρώτο τρίμηνο του 2009.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Total – εξαιρουμένων των μεταβολών στην αξία των πετρελαϊκών αποθεμάτων και της αξίας της συμμετοχής της στη φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis – συρρικνώθηκαν σε 2,11 δισ. ευρώ, από 3,25 δισ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2008. Η μείωσή τους αποδίδεται στην πτώση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 1,98 δισ. ευρώ.

Η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρεία και μεγαλύτερη ως προς τη χρηματιστηριακή αξία εταιρεία της Γαλλίας γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι η παραγωγή της διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο, κατά μέσον όρο, στα 2,322 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, μειωμένη κατά 4,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί, προέβλεψε τον Φεβρουάριο, ότι η παραγωγή θα αυξηθεί φέτος, μετά τη μείωσή της κατά 2% το 2008.

Η διοίκηση του γαλλικού ομίλου τόνισε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ότι είναι σε θέση να διατηρήσει την πολιτική της ως προς τις επενδύσεις, οι οποίες μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο στα 3,2 δισ. δολάρια από 3,7 δισ. δολάρια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.