Δυνατότητες ανάκαμψης έχουν αρχίσει να διακρίνονται στην αγορά αλουμινίου καθώς όπως διαπιστώνει το «Βαρόμετρο Αλουμινίου» διαφαίνονται προϋποθέσεις για μεγαλύτερη βελτίωση στην πορεία της ζήτησης αλουμινίου. Ηδη από τα στοιχεία Απριλίου παρατηρείται σταθεροποίηση στην αγορά και κάποιες πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης τάση που επιβεβαιώνεται και τον Μάιο
Δυνατότητες ανάκαμψης έχουν αρχίσει να διακρίνονται στην αγορά αλουμινίου καθώς όπως διαπιστώνει το «Βαρόμετρο Αλουμινίου» διαφαίνονται προϋποθέσεις για μεγαλύτερη βελτίωση στην πορεία της ζήτησης αλουμινίου.

Ηδη από τα στοιχεία Απριλίου παρατηρείται σταθεροποίηση στην αγορά και κάποιες πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης τάση που επιβεβαιώνεται και τον Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους με πρωτοβουλία της Αλουμίνιον της Ελλάδος και βασίζεται σε συγκεκριμένες απαντήσεις που δίνουν οι Ελληνες μεταποιητές / διελαστές σε σχετικό ερωτηματολόγιο.

Παραδόσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τον μήνα Απρίλιο του 2009 καταγράφεται στη χώρα μας (για ένα ακόμη μήνα) σημαντική μείωση των παραδόσεων αλουμινίου (-33% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008) ενώ σημειώνεται, για πρώτη φορά φέτος, αύξηση 10% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα του Απριλίου μπορούν να χαρακτηριστούν ενθαρρυντικά και δίνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας καθώς η τάση σταθεροποίησης φαίνεται να επιβεβαιώνεται και με τα πρώτα στοιχεία του Μαΐου.

Παρά ταύτα, σημειώνεται ότι η σταθεροποίηση παρατηρείται σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περυσινά και σηματοδοτεί μια δύσκολη πορεία ανάκαμψης για το κλάδο, που υφίσταται τις αρνητικές επιπτώσεις τόσο της διεθνούς ύφεσης όσο και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.

(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 10/06/2009)