Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Χαλκόρ Α.Ε. και μεταξύ άλλων θεμάτων εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2008 σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο με τις σχετικές εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών
Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Χαλκόρ Α.Ε. και μεταξύ άλλων θεμάτων εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2008 σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο με τις σχετικές εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση της Χαλκόρ παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ομίλου, των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2008 καθώς και των προοπτικών του για το 2009, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας τόνισαν ότι η Χαλκόρ, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά και συγκεκριμένα την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, ο όγκος πωλήσεων συγκρατήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2007, σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 2,5%, αυξάνοντας όμως τα μερίδια αγοράς που κατείχε σε Ελλάδα και Δ. Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα αποτελέσματα της χρήσης 2008, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,370 εκατ. ευρώ το 2007 μειωμένος κατά 12,4%. Η εξαγωγική δραστηριότητα του ομίλου στην οποία και είναι επικεντρωμένη η περαιτέρω ανάπτυξη, αποτέλεσε το 77% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Σε επίπεδο κερδοφορίας τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν πτώση κατά 96% και ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν το 2008 σε ζημιές 48,2 εκατ. ευρώ ή 0,476 ευρώ ανά μετοχή έναντι κερδών 20 εκατ. ευρώ το 2007. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έγινε αναφορά στις σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο όμιλος σε Ελλάδα και εξωτερικό ,καθώς επίσης και στην ποικιλία των προϊόντων που παράγει αλλά και στο εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεών του.

(από την εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ", 19/06/2009)