Την αναστολή της δραστηριότητας σε Ρωσία και Ουκρανία αποφάσισε η διοίκηση της ΓΕΚ Τέρνα εξαιτίας της κρίσης που επιβάλλει μεγαλύτερο συντηρητισμό στις νέες επενδύσεις. Ο εν λόγω όμιλος είχε προχωρήσει στην ίδρυση εταιρείας στη Ρωσία, ενώ είχε υπογράψει και κάποια προσύμφωνα που αφορούσαν σε αναπτύξεις ακινήτων
Την αναστολή της δραστηριότητας σε Ρωσία και Ουκρανία αποφάσισε η διοίκηση της ΓΕΚ Τέρνα εξαιτίας της κρίσης που επιβάλλει μεγαλύτερο συντηρητισμό στις νέες επενδύσεις.

Ο εν λόγω όμιλος είχε προχωρήσει στην ίδρυση εταιρείας στη Ρωσία, ενώ είχε υπογράψει και κάποια προσύμφωνα που αφορούσαν σε αναπτύξεις ακινήτων.

Αντίθετα, ο εν λόγω όμιλος συνεχίζει, αν και όχι με ταχείς ρυθμούς, την ανάπτυξή του στη Βουλγαρία, που αφορά σε ένα πολυτελές κτήριο γραφείο και καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ., σε κεντρικό σημείο της Σόφια, καθώς και σε πρότυπο συγκρότημα κατοικιών στο τουριστικό θέρετρο Μπόροβετς.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΓΕΚ Τέρνα, η συμφωνία με τη γαλλική GdF-Suez (συμμετοχή της τελευταίας σε δύο εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του ομίλου) ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα και αναμένεται να αποφέρει καθαρό κέρδος της τάξης των 60 με 70 εκατ. ευρώ που θα ξεκινήσει να εγγράφεται στον ισολογισμό της εταιρείας από το τρέχον εξάμηνο.

Σύμφωνα επίσης με τον πρόεδρο της ΓΕΚ, Γ. Περιστέρη, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη της κατασκευής του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) οφείλονται στο ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία των απαραίτητων απαλλοτριώσεων.

Ο εν λόγω όμιλος σχεδιάζει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό που θα γίνει για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού όταν αυτός προκηρυχθεί.

Η ΓΕΚ Τέρνα θα διανέμει μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή (0,108 ευρώ ανά μετοχή μετά την αφαίρεση του φόρου μερίσματος) ίδιο με το περυσινό.

Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 29 Ιουνίου, ενώ η πληρωμή στους δικαιούχους θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου με δικαιούχους τους κατόχους του τίτλου την 1η Ιουλίου.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ", 26/06/2009)