Σε διπλασιασμό των ποσοτήτων φυσικού αερίου που αγοράζει από το Αζερμπαϊτζάν στοχεύει για το 2011 ο ρωσικός κρατικός κολοσσός Gazprom, όπως αναφέρει σε χθεσινή σχετική ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να αγοράσει, το 2011, 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την κρατική ενεργειακή εταιρία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερο μερίδιο των ενεργειακών πόρων της Κασπίας, εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού με Ευρωπαίους αγοραστές
Σε διπλασιασμό των ποσοτήτων φυσικού αερίου που αγοράζει από το Αζερμπαϊτζάν στοχεύει για το 2011 ο ρωσικός κρατικός κολοσσός Gazprom, όπως αναφέρει σε χθεσινή σχετική ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να αγοράσει, το 2011, 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την κρατική ενεργειακή εταιρία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερο μερίδιο των ενεργειακών πόρων της Κασπίας, εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού με Ευρωπαίους αγοραστές.

Παράλληλα, ο όγκος του αζέρικου φυσικού αερίου που θα αγοραστεί φέτος θα διπλασιαστεί στο 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα, από τα 500.000 κυβικά μέτρα που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.
Η συμφωνία που αφορά το διπλασιασμό των ποσοτήτων το 2011 επετεύχθη κατά τη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom κ. Αλεξέι Μίλερ με τον ομόλογό του της SOCAR κ. Ροβνάγκ Αμπντουλάγεφ στις 11 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, ο κ. Μίλερ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Gazpromείναι έτοιμη να αγοράσει «όσο φυσικό αέριο μπορεί να διαθέσει προς πώληση η SOCAR», ενώ και στη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μίλερ είχε διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο στις ποσότητες αζέρικου φυσικού αερίου που η Ρωσία μπορεί να αγοράσει από το Αζερμπαϊτζάν.