Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) διέταξε την αναστολή της απαγόρευσης προϊόντων φώκιας στην Ε.Ε. την στιγμή ακριβώς που σχετικός Κανονισμός επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ. Σύμφωνα με εντολή του ΔΕΚ την οποία εξασφάλισε η Inuit Tapiriit Kanatami, μία οργάνωση Καναδών Εσκιμώων (Ινουίτ) και η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό της τόπο την περασμένη Παρασκευή, 19 Αυγούστου, αναστέλλεται η εφαρμογή του Κανονισμού, μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση
Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) διέταξε την αναστολή της απαγόρευσης προϊόντων φώκιας στην Ε.Ε. την στιγμή ακριβώς που σχετικός Κανονισμός επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με εντολή του ΔΕΚ την οποία εξασφάλισε η Inuit Tapiriit Kanatami, μία οργάνωση Καναδών Εσκιμώων (Ινουίτ) και η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό της τόπο την περασμένη Παρασκευή, 19 Αυγούστου, αναστέλλεται η εφαρμογή του Κανονισμού, μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση.

Οργανώσεις Ινούιτ από την Γροιλανδία και τον Καναδά είχαν προσφύγει εδώ κι έναν χρόνο ενάντια στην απαγόρευση η οποία επρόκειτο να εφαρμοστεί από την περασμένη Παρασκευή. Παράλληλα, ενέργειες ενάντια στον Κανονισμό προωθούσε η Καναδική Κυβέρνηση και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) στην Γενεύη.

Ωστόσο, εκκρεμεί η δημοσιοποίηση της αναστολής από το ίδιο το ΔΕΚ και, επιτείνοντας την σύγχυση, η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κα. Maria Kokkonen δήλωσε στον ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος διαδικτυακό τόπο Euobserverότι ο Κανονισμός θα ετίθετο, όπως προβλεπόταν, σε ισχύ στις 19 Αυγούστου, ενώ παράγοντες της Κομισιόν εξέφραζαν έκπληξη από την απόφαση του ΔΕΚ.