Fed: Παρέμβαση Μόνο όταν οι Αυξήσεις στο Πετρέλαιο Επηρεάσουν την Ευρύτερη Οικονομία

Fed: Παρέμβαση Μόνο όταν οι Αυξήσεις στο Πετρέλαιο Επηρεάσουν την Ευρύτερη Οικονομία
energia.gr
Τρι, 1 Μαρτίου 2011 - 09:13
Σε επιφυλακή βρίσκεται η κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (το γνωστό Fed), εν όψει τις αύξησης των τιμών των καυσίμων λόγω της κρίσης στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική. Ωστόσο, δηλώσεις αξιωματούχων της αποσαφηνίζουν ότι η αντίδρασή της δεν θα λάβει χώρα πριν οι αυξήσεις οδηγήσουν σε δυσμενείς συνέπειες στην ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ

Σε επιφυλακή βρίσκεται η κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (το γνωστό Fed), εν όψει τις αύξησης των τιμών των καυσίμων λόγω της κρίσης στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική. Ωστόσο, δηλώσεις αξιωματούχων της αποσαφηνίζουν ότι η αντίδρασή της δεν θα λάβει χώρα πριν οι αυξήσεις οδηγήσουν σε δυσμενείς συνέπειες στην ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Τζέφρι Λάκερ, δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής, οι αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου δεν εγκυμονούν κινδύνους για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ και η αντιπρόεδρος της, Τζέιν Γέλεν, υπογράμμισε ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα αντιδράσουν σε περίπτωση που ο δομικός πληθωρισμός ή οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό, παραμείνουν αυξημένες, αρχίζοντας να επηρεάζουν και άλλες τιμές.