Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Τουρκίας TPAO πρόκειται να ξεκινήσει στις 11.30 σήμερα το πρωί γεωτρήσεις πετρελαίου στην κατεχόμενη κοινότητα Σύγκραση της Αμμοχώστου. Μάλιστα, η έναρξη των εργασιών θα συμπληρωθεί με ειδική τελετή με την παρουσία του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ και του ηγέτη του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Βοκολίδα
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Τουρκίας TPAO πρόκειται να ξεκινήσει στις 11.30 σήμερα το πρωί γεωτρήσεις πετρελαίου στην κατεχόμενη κοινότητα Σύγκραση της Αμμοχώστου. Μάλιστα, η έναρξη των εργασιών θα συμπληρωθεί με ειδική τελετή με την παρουσία του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ και του ηγέτη του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Βοκολίδα.

Η ΤΡΑΟ έχει προαναγγείλει ότι θα προβεί σε γεώτρηση μέχρι το βάθος των 3.000 μέτρων στο λεγόμενο φρέαρ Türkyurdu-1. Η σχετική συμφωνία, ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Έρογλου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, προβλέπει ότι η ΤΡΑΟ θα μπορεί να προχωρήσει σε τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες και σε χερσαίες και σε θαλάσσιες περιοχές τις οποίες κατέχει παρανόμως το ψευδοκράτος.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, το λεγόμενο «Υπουργικό Συμβούλιο» του ψευδοκράτους έδωσε «άδεια» ερευνών στην ΤΡΑΟ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.