Ενέκρινε την κρατικοποίηση της YPF το Κογκρέσσο της Αργεντινής, δίνοντας το «πράσινο φως» στην πρόεδρο Cristina Kirchner να πάρει υπό έλεγχο μερίδιο 51% στη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της χώρας. Η κρατικοποίηση τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τον λαό της Αργεντινής, καθώς δημοσκόπηση της Polliarquia Consultores που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Nacion τον περασμένο μήνα έδειξε πως το 62% των Αργεντίνων συμφωνεί με το σχέδιο, ενώ το 31% διαφωνεί
Ενέκρινε την κρατικοποίηση της YPF το Κογκρέσσο της Αργεντινής, δίνοντας το «πράσινο φως» στην πρόεδρο Cristina Kirchner να πάρει υπό έλεγχο μερίδιο 51% στη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της χώρας.

Η κρατικοποίηση τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τον λαό της Αργεντινής, καθώς δημοσκόπηση της Polliarquia Consultores που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Nacion τον περασμένο μήνα έδειξε πως το 62% των Αργεντίνων συμφωνεί με το σχέδιο, ενώ το 31% διαφωνεί.

Η κάτω Βουλή ψήφισε υπέρ της κρατικοποίησης της YPF με 207 υπέρ έναντι 32 κατά, μια εβδομάδα μετά την έγκριση της πρότασης από τη Γερουσία.