Μπορεί με την αλλαγή των όρων χρήσης τον περασμένο Δεκέμβριο πολλά μέλη του Instagram να δήλωναν ότι θα εγκαταλείψουν την υπηρεσία, ωστόσο λίγοι φαίνεται πως πραγματοποίησαν την απειλή τους. Αυτό αποδεικνύει η ανάρτηση του Kevin Systrom, συνιδρυτή της υπηρεσίας, στην οποία αποκαλύπτεται πως το «φωτογραφικό κοινωνικό δίκτυο» έχει πλέον 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση
Μπορεί με την αλλαγή των όρων χρήσης τον περασμένο Δεκέμβριο πολλά μέλη του Instagram να δήλωναν ότι θα εγκαταλείψουν την υπηρεσία, ωστόσο λίγοι φαίνεται πως πραγματοποίησαν την απειλή τους. Αυτό αποδεικνύει η ανάρτηση του Kevin Systrom, συνιδρυτή της υπηρεσίας, στην οποία αποκαλύπτεται πως το «φωτογραφικό κοινωνικό δίκτυο» έχει πλέον 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση.

Στην ίδια ανάρτηση στο μπλογκ του, ο Systrom περιγράφει τα πρώτα βήματα του Instagram, μέχρι να φτάσει στην επιτυχία και να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Facebook, το οποίο το εξαγόρασε πριν από ένα περίπου χρόνο, καταβάλλοντας 1 δισ. δολάρια.

Έχοντας αυξήσει από τότε ακόμη περισσότερο τον αριθμό των μελών του, τα οποία πλέον προέρχονται από όλες σχεδόν τις χώρες, ο Systrom υποστηρίζει πως η υπηρεσία έχει εξελιχθεί σε ένα εργαλείο που, μέσα από τις φωτογραφίες των χρηστών, δίνει τη δυνατότητα να καταλάβει κανείς καλύτερα τι συμβαίνει στον πλανήτη.

Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας αναφέρει επίσης ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως ένα ζευγάρι που γνωρίστηκε μέσω του Instagram και έναν υπάλληλο των Ηνωμένων Εθνών που το χρησιμοποιεί για να μοιραστεί εικόνες από καταυλισμούς προσφύγων στο Σουδάν.

Από την αφήγηση του Systrom, πάντως, απουσιάζει πλήρως το «θερμό επεισόδιο» του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν το δίκτυο ανακοίνωσε την αλλαγή των όρων χρήσης, προκαλώντας την αντίδραση αμέτρητων χρηστών. Οι νέοι όροι άφηναν να εννοηθεί πως η υπηρεσία θα είχε πλέον το δικαίωμα να εκμεταλλευθεί το οπτικό υλικό που «ανεβάζουν» τα μέλη, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Έτσι, πολλοί χρήστες απείλησαν απειλούν ότι θα εγκαταλείψουν την πλατφόρμα, αφαιρώντας μάλιστα όλες τις φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει μέχρι τότε.

Οι υπεύθυνοι του Instagram αναδιπλώθηκαν γρήγορα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχαν τέτοια πρόσθεση και δηλώνοντας ότι θα αλλάξουν τα επίμαχα σημεία στους καινούριους όρους, ώστε να μην αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Αυτές οι δηλώσεις φαίνεται ότι έπεισαν τους χρήστες, αφού το γεγονός ότι η κοινότητα έφτασε στα 100 εκατομμύρια δείχνει ότι ελάχιστοι ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν τελικά την απειλή τους.

(από www.kathimerini.gr)