Πρόταση της Ρωσικής Κυβέρνησης για Υποχρέωση των Κρατικών Εταιρειών να Καταβάλλουν Μερίσματα Βάσει των Διεθνών Προτύπων

Πρόταση της Ρωσικής Κυβέρνησης για Υποχρέωση των Κρατικών Εταιρειών να Καταβάλλουν Μερίσματα Βάσει των Διεθνών Προτύπων
energia.gr
Δευ, 20 Μαΐου 2013 - 11:26
Πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης που προβλέπει την υποχρέωση των ρωσικών κρατικών εταιρειών να καταβάλλουν μερίσματα με βάση τα διεθνή χρηματοοικονομικά πρότυπα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Anton Siluanov. Σύμφωνα με το Dow Jones, ο κ. Siluanov δήλωσε πως υπάρχει συναντίληψη στην κυβέρνηση μεταξύ των κομμάτων που ενδιαφέρονται για την πρόταση», προσθέτοντας ότι σήμερα δεν ανακοινώνουν όλες οι ρωσικές κρατικές εταιρείες αποτελέσματα με βάση τα διεθνή πρότυπα
Πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης που προβλέπει την υποχρέωση των ρωσικών κρατικών εταιρειών να καταβάλλουν μερίσματα με βάση τα διεθνή χρηματοοικονομικά πρότυπα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Anton Siluanov. Σύμφωνα με το Dow Jones, ο κ. Siluanov δήλωσε πως υπάρχει συναντίληψη στην κυβέρνηση μεταξύ των κομμάτων που ενδιαφέρονται για την πρόταση», προσθέτοντας ότι σήμερα δεν ανακοινώνουν όλες οι ρωσικές κρατικές εταιρείες αποτελέσματα με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη σε συνομιλίες για την αύξηση του απαιτούμενου ποσού των μερισμάτων που καταβάλλονται από τις κρατικές εταιρείες στο 35% από το 25%.

«Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Από τη μια αυξάνει την ελκυστικότητα των εταιρειών, ενώ από την άλλη δίνει επιπλέον έσοδα στον προϋπολογισμό, που είναι απολύτως απαραίτητα», δήλωσε ο Siluanov.