Ο Μεγαλύτερος Φ/Β Σταθμός με Πλαίσια Λεπτού Υμενίου στην Ευρώπη με Κεντρικούς Μετατροπείς Sunny Central CP XT

Ο Μεγαλύτερος Φ/Β Σταθμός με Πλαίσια Λεπτού Υμενίου στην Ευρώπη με Κεντρικούς Μετατροπείς Sunny Central CP XT
energia.gr
Τρι, 21 Μαΐου 2013 - 18:47
Ο μεγαλύτερος φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πλαίσια λεπτού υμενίου στο Templin, Brandenburg της Γερμανίας συνδέθηκε, εξοπλισμένος με 114 κεντρικούς μετατροπείς Sunny Central 900CP XT της SMA.

Ο μεγαλύτερος φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πλαίσια λεπτού υμενίου στο Templin, Brandenburg της Γερμανίας συνδέθηκε, εξοπλισμένος με 114 κεντρικούς μετατροπείς Sunny Central 900CP XT της SMA. Οι κεντρικοί μετατροπείς Sunny Central, χάρη στις προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης δικτύου που διαθέτουν, αποτέλεσαν την ιδανική επιλογή για την υλοποίηση του φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 128 MW και για την επίτευξη του αξιόπιστου εφοδιασμού της ευρύτερης περιοχής του Βερολίνου, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Οι μετατροπείς Sunny Central 900CP XT με την ενσωματωμένη λειτουργία Q at Night για διάθεση αέργου ισχύος αποτελούν τους ιδανικούς μετατροπείς για τα 1,5 εκατομμύρια περίπου, φωτοβολταϊκά πλαίσια λεπτού υμενίου στο Templin», εξηγεί η Anja Marcinczik, Global Account Manager της SMA για το έργο. Οι μετατροπείς Sunny Central CP XT της SMA διαθέτουν ήδη τη δυνατότητα παραγωγής χωρητικής ή επαγωγικής αέργου ισχύος κάθε στιγμή κατά την κανονική λειτουργία τροφοδοσίας. Με την καινοτομική λειτουργία Q at Night, η δυνατότητα αυτή παρέχεται τώρα και κατά τις νυκτερινές ώρες αλλά και κατά την αδρανή λειτουργία τροφοδοσίας. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας ιδίως όταν σταθμοί παραγωγής ενέργειας, όπως αυτός του Templin, παράγουν μεγάλες ποσότητες χωρητικής αέργου ισχύος, που θα πρέπει να αντισταθμίζεται. Οι κεντρικοί μετατροπείς της SMA σε συνδυασμό με έξυπνα συστήματα ελέγχου, πέρα από την εξοικονόμηση χρηματοοικονομικών πόρων για τις αναγκαίες, πρόσθετες εγκαταστάσεις αντιστάθμισης, συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στη βελτίωση της σταθερότητας των ηλεκτρικών δικτύων, καθιστώντας έτσι δυνατή την περαιτέρω διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Πρόκληση, σε τόσο μεγάλους φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν αποτελεί μόνο η εξασφάλιση της σταθερότητας του δικτύου αλλά επιπρόσθετα και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος», εξηγεί ο Δρ. Jürgen Reinert, Executive Vice President, Technology, SMA. «Για φωτοβολταϊκούς σταθμούς μεγάλης κλίμακας, η SMA πέρα από στιβαρούς, υψηλής απόδοσης μετατροπείς Sunny Central και τα συνοδευτικά εξαρτήματα τεχνολογίας συστημάτων παρέχει και ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων από συνεχές ρεύμα (DC) έως τη μέση τάση (MV), σχεδιασμένες για μέγιστη διαθεσιμότητα της εγκατάστασης. Αυτές οι λύσεις εξασφαλίζουν μέγιστη αποδοτικότητα και διαθεσιμότητα. Η αποστολή μας, ως τεχνολογικός ηγέτης στη διεθνή αγορά, συνίσταται στη συνεχή τεχνολογική αναβάθμιση με επίκεντρο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η περαιτέρω μεγιστοποίηση της απόδοσης, η μείωση του κόστους και η ενσωμάτωση στο δίκτυο.»